Vasas FC II.: Szombaton a Dabas érkezik hozzánk

2024-05-03 15:45
Második csapatunk ideiglenes otthonában, a Budai II. László Stadionban 11 órától fogadja 8 forduló óta nyeretlen riválisát.

A dabasi klubot 1950-ben alapították, többször változott a neve, hívták egy időben Dabasi Fehér Akác SE-nek, de szerepelt az együttes Dabas-Sári FC és Diego FC Dabas néven is, általában a magyar labdarúgás harmad- vagy negyedosztályában. Az együttes vezetőedzője, Tóth László, aki 2012 és 2020 között a Vasas Kubala Akadémián dolgozott korosztályos együtteseinknél, az U19-es csapatunkkal kétszer lett bajnok.

A Meton-FC Dabas SE elleni őszi mérkőzésünk 1–1-es döntetlennel zárult, a hazaiak szereztek vezetést az első félidőben, amire a második játékrészben Varga Donát révén válaszoltunk. A dabasiak jelenleg 30 ponttal a 9. helyen állnak és komoly hullámvölgybe kerültek: az első tavaszi fordulóban 4–2-re nyertek Füzesgyarmaton, azóta viszont nem győztek, 7 egymást követő vereség után az előző játéknapon hazai pályán végeztek 1–1-re a Körösladánnyal. Mint ismert, a mieink ellentétes utat tettek meg, fiataljaink nyolc forduló óta veretlenek.

A dabasi keretből Csóri Balázs, Józsa Marcell, Kristóf Márk, Mayer Máté, Földeák Levente és Zsuppán Donát szerepelt korábban korosztályos együtteseinkben. Kovács Kristóf idén nyáron szerződött az akadémiánkról Dabasra.

– MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Budai II. László Stadion: 1151 Budapest, Széchenyi István tér 8-10.

A Budai II. László Stadion gépkocsival a Külső-Szilágyi út irányából érhető el, tömegközlekedéssel az 5-ös busszal közelíthető meg, amelynek Epres sor elnevezésű megállója 130 méterre van a bejárattól.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

A gépkocsival érkezőknek a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

 BELÉPÉS ÉS KAPUNYITÁS

A Meton-FC Dabas SE elleni találkozóra ingyenes a belépés, kapunyitás a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

 BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a stadionban büfé üzemel.

 KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Meton-FC Dabas SE ellen szombaton 11 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésünket a 24liveblog.com felületén szöveges formában közvetítjük az alábbi linken: VASAS FC II. – METON-FC DABAS SE

Fotó: facebook.com/fcdabas.hu