Vasas FC II.: már nyolc meccs óta veretlenek vagyunk

2024-04-30 13:55
Második csapatunk vasárnap délelőtt a Budapest Honvéd-MFA II. otthonában lépett pályára és ért el 2–2-es döntetlent Molnár Csaba, valamint Feledy Balázs 94. percben szerzett góljával.

Budapest Honvéd-MFA II.– Vasas FC II. 2–2 (0–1)
NB III. Dél-Keleti csoport, 26. forduló
2024. április 28., vasárnap 11:00
Honvéd-MFA Utánpótlás Központ
120 néző

játékvezető: Pusztai Gergely (Urgyán Antal, Bencze András)

Budapest Honvéd MFA II.: Gyetván – Nagy (Bakó, 58.), Kaczvinszki, Gincsai, Kis (Horváth B., 76.) – Kalocsány (Tóth, 76), Kocsis, Pintér (Vojtko, 86.) – Haragos, Hancz (Sebe, 86.), Menyhárt
vezetőedző: Kurucsai Milán

Vasas FC II.: Horváth K. – Farkas J., Szunyog (Borgula, 81.), Feledy, Szabó L. (Márta, 58.) – Pócs (Hős, 68.), Szabó B., Varga, Farkas B. (Barkóczi, 58.) – Mamusits, Molnár Cs. (Rideg, 68.)
vezetőedző: László András

gólszerzők: Pintér (55.), Hancz (78.), illetve, Molnár Cs. (11.), Feledy (94., 11-esből)

sárga lap: Kis (89.), illetve Hős (85.)

A Honvéd második együttesét a fordulót megelőzően mindössze két pont választotta el a már kieső helyen lévő Kecskemét II. csapatától, így vasárnapi ellenfelünknek égetően szüksége lett volna a három pontra. Sérülés miatt nélkülöztük kapitányunkat, Puskás Zsombort, valamint az elmúlt mérkőzéseinken rendre második együttesünket erősítő Rab Boldizsárt és Papp Csongort, rájuk ezúttal az első csapatnál számított Gera Zoltán vezetőedzőnk.

Érződött, hogy a hazaiak felpaprikázva vetették magukat a küzdelembe, az 5. percben, egy jobb oldali beadás után Kocsis 15 méterről lőtt, azonban Horváth K. bravúrral ütötte ki a labdát. A 10. percben válaszul, Varga jobb oldali beadásáról centikkel maradt le középen Molnár Cs, majd utóbbi adott be balról, ezúttal Mamusits nem érte el a labdát. Egy perccel később viszont megszereztük a vezetést: Farkas B. jobb oldali beadását Molnár Cs. 8 méterről a jobb kapufa érintésével fejelte a hálóba, 0–1!

A 20. minutumban Haragos lépett ki a térfelünk közepén, majd 10 méterről lőtt, ám Horváth K. ezúttal is védett, a hazai játékos a kipattanót is rálőtte, de kapusunk ismét a helyén volt. Öt perc elteltével Molnár Cs. "ütőjét" szedték fel a kaputól 8 méterre, de mivel csatárunk nem esett el, így a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 35. percben Varga tette ki a labdát a tőle balra felfutó Mamusitshoz, aki 8 méterről, ballal az oldalhálóba bombázott. Két perccel később Horváth K. lábán pattant át a labda egy hazaadásnál, a háló felé guruló játékszert szerencsére a kapufa állította meg. Az első játékrész utolsó percében Hancz lőhetett tisztán, 12 méterről, de a labda két méterrel fölé szállt.

A szünetben egyik edző sem cserélt, változatlan összeállításban jöttek ki a csapatok a második játékrészre. Az 55. percben sajnos egyenlítettek a hazaiak: egy jobbról érkező beadást, Pintér 12 méterről, kapásból, védhetetlenül csavart a jobb felső sarokba, 1–1. A második félidő első negyedórája a hazaiaké volt, ekkor egyértelműen irányították a mérkőzést. A folytatásban sem változott a játék képe, a 78. percben újabb góllá érett a kispestiek fölénye: ezúttal is jobbról jött a centerezés, Hancz pedig a védőinket és kapusunkat is megelőzve, 7 méterről a jobb alsó sarokba passzolt, 2–1.

Az utolsó tíz perben nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, a 85. minutumban Mamusits futott el a bal  szélen, majd 14 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, de Gyetván bravúrral szögletre mentett. A nyomásunk a 94. percben hozta meg a gyümölcsét: egy szöglet utáni kavarodás végén az akkor már csereként pályán lévő Márta közeli lövését kézzel blokkolta a hazaiak egyik játékosa, amiért a játékvezető 11-est ítélt! A büntetőt csaatkapitányunk, Feledy Balázs végezte el, aki a jobbra mozduló kapus mellett, a bal alsó sarokba gurított, 2–2! Ezzel egy pontot megmentetünk, ami azt is jelenti, hogy megszakítás nélkül nyolcadik mérkőzésünkön nem találtunk legyőzőre.

A mérkőzés összefoglalója:

Vezetőedzőnk, László András így értékelt a lefújást követően:

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, uraltuk az első félórát, és Molnár Csabi fejesgóljával a vezetést is megszereztük. A második félidő elején-közepén egy kicsit beszorultunk, akkor ellenfelünk sajnos meg is fordította a találkozó állását. A játékosaim becsületére legyen mondva, hogy végig küzdöttek és harcoltak, így végül egy pontot elhoztunk a Honvéd II. otthonából. Ha az első játékrészben hatékonyabban használjuk ki a gólhelyzeteinket, akár a győzelmet is megszerezhettük volna. De az egy pontnak is örülünk, főleg, hogy az utolsó pillanatban sikerült egyenlítenünk. Amiatt is büszke vagyok a fiúkra, hogy nyolc meccse veretlenek vagyunk.

Feledy Balázs számára többszörösen pikáns volt a Honvéd II. elleni mérkőzés, hiszen 21 éves belső védőnk az elmúlt három idényét Kispesten töltötte, és az ő góljával sikerült pontot menteni az utolsó pillanatokban.

– Engem nem lepett meg a Honvéd agilis játéka, tudtam, hogy a tabellán elfoglalt alsóházi helyezése ellenére jó csapat. Több mint három évet töltöttem el itt, így személyesen is jól ismerek mindenkit , szinte kissrác korunk óta együtt nőttünk fel. Küzdelmes mérkőzést játszottunk, rengeteg test-test elleni párharccal. Az utolsó tíz percben visszajött az elmúlt hetek kőkemény munkája, mert fizikailag jól bírtuk az agresszív letámadást, ami végső soron az egyenlítő gólunkat eredményezte. Természtesen örültem a gólomnak, de a gólörömöm érthető módon visszafogott volt. A legjobban annak örülök, hogy megőriztük nyolchetes veretlenségünket.

Köszönjük a mérkőzésre kilátogató szurkolóink buzdítását. Második csapatunk legközelebb május 4-én, szombaton 11 órakor ideiglenes otthonunkban, a Budai II. László stadionban fogadja a Meton-FC Dabas SE együttesét.