Békéscsaba-Vasas 2-1 - A jobb helyzet kihasználás a meddő mezőnyfölénnyel szemben

2015-04-01 01:16
Hiába alkotják jobb, technikásabb labdarúgók csapatunkat, mint a Békéscsabát, hiába, hogy a mérkőzés első kétharmad részében domináltunk, irányítottuk a játékot, ám támadásainkban kevés volt az átütő erő, meddők voltunk ellenfelünk kapujának előterében így Borbély jól helyezett szabadrúgásával és Szilágyi kiváló egyéni alakításával öt perc alatt eldölt a mérkőzés. Berecz utolsó pillanatban lőtt gólja csak szépségtapasz volt a vereség okozta fájó seben.

Hiába alkotják jobb, technikásabb labdarúgók csapatunkat, hiába, hogy a mérkőzés első kétharmad részében domináltunk, irányítottuk a játékot, ám támadásainkban kevés volt az átütő erő, meddők voltunk ellenfelünk kapujának előterében így Borbély jól helyezett szabadrúgásával és Szilágyi kiváló egyéni alakításával öt perc alatt eldölt a mérkőzés. Berecz utolsó pillanatban lőtt gólja csak szépségtapasz volt a vereség okozta fájó seben.


Békéscsaba 1912 Előre - Vasas FC 2-1 (0-0)

Békéscsaba, 4.500 néző, Merkantil Bank NB II-es Liga, 21. forduló.
Vezette: Pintér Csaba, segítői: Tóth II. Vencel, Kormányos II. Gábor.

Gólszerzők: Borbély (69.'), Szilágyi (74.'), illetve Berecz (93.')

 

Békéscsaba:

Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Juhász Gy. – Bagi, Borbély, Spitzmüller, Birtalan (Balázs R., 83.') – Szilágyi P. (Tölgyesi, 90.'), Viczián (Király P., 51.')
Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Vasas:

Hermány – Görgényi, Grúz, Debreceni, Hangya – Vida, Berecz – Bori (Lázok, 72.'), Czvitkovics (Vass, 60.'), Remili - Kenesei (Ferenczi, 67.')
Cserék: Németh, Vass, Ferenczi, Ádám, Lázók, Murka, Preklet.
Vezetőedző: Szanyó Károly.

A Békéscsaba csapata utoljára a múlt év októberében játszott hazai pályáján, mert kicserélték a gyepet és felújították a világítást, így a keddi rangadó egyúttal pályaavató is volt, amire mintegy 4.500 néző látogatott ki, köztük, csaknem 60 Vasas szurkoló, ami nagyon tiszteletreméltó tekintettel a munkanapra és a nagy távolságra.

Szanyó Károly ezúttal a megszokott 4-3-3-as felállás helyett a 4-2-3-1-es felállásban küldte pályára játékosait. Volt néhány változtatás a 11 nappal korábbi Kaposvár elleni összállításhoz viszonyítva. A jobbhátvéd posztján hosszú idő után ismét Görgényit láthattuk. A 4-es védőfal előtt Vida és Berecz feladata volt az ellenfél támadásainak a megszűrése. Gál aki a korábbi mérkőzéseken a védekező középpályási feladatokat látta el, ezúttal pihent.

Bori egy sorral előrébb a jobbszélen kapott lehetőséget, és a középpálya közepén újra bizalmat kapott Czvitkovics. Remili változatlan helyén a balszélen játszhatott. Talán meglepő volt, hogy a középcsatár posztján Kenesei kezdett, ami tavasszal először fordult elő.

A 24. percben Mursits védett egy Kenesei-fejest, a kipattanó labdát Czvitkovics 4 méterre a kaputól az alapvonalhoz közel rálőtte a kapura, ám a csabai kapus ismét védett.

A 30. percben óriási gólszerzési lehetőséget szalasztottunk el. Kenesei beadását Czvitkovics 6 méterről csúsztatta fejjel a kapu bal sarka felé, ám Mursits bravúros vetődéssel még hozzá tudott érni, így a labda mellé ment.

A 43. percben a csabaiak csaknem megszerezték a vezetést. A baloldalon, az alapvonaltól visszagúrított labdára a 16-os vonalánál, középen senkitől sem zavartatva érkezett nagy lendülettel Bagi, ám lővése 4-5 méterrel a felső léc fölött hagyta el a játékteret.

Az 59. percben Spitzmüller 20 méteres lövése centikkel zúgott el a balkapufa mellett.

A 69. percben Borbély 22 méterre a kapunktól, középről végzett el szabadrúgást. Jól helyezett lövése a bal felső sarokba vágódott. Hermány rajta volt, de vetődésével elkésett, nem érte el a labdát. (1-0).

A 74. percben Szilágyi Péter kapott egy jóütemű indítást a jobbösszekötő helyén, eltolta a labdát a menteni akaró Hermány mellett, majd 10 méterről a kapu közepébe lőtt (2-0).

A 77. percben Remili 25 méteres szabadrúgását bravurral védte a jobbalsó sarok elől Mursits.

A 93. percben egy jobboldali szöglet után Berecz elé került a labda, aki közelről a hálóba vágta a labdát (2-1).

Győzelmével a Békéscsaba az NB II élére ugrott 42 ponttal, csapatunk a második 41 ponttal, ám csak jobb gólkülönbséggel (+18) előzzük meg a Gyirmót (+16) csapatát.

Említést érdemelnek Pintér Csaba játékvezető korrekt, részrehajlás nélküli ítéletei, amiben nem érződött, hogy a Békéscsaba hazai pályán játszik.

Nincs sok idő a kesergésre, mert 3 nap múlva újabb nehéz mérkőzés vár csapatunkra, az elmúlt meccseken egyre jobb formába lendülő Szolnok gárdáját fogadjuk az Illovszky stadionban 18:00 órától.