Erősítés a védelemben!

2024-06-16 17:07
Fiatal belső hátvéd csapatunk második nyári szerzeménye: a 22 éves Lehoczky Roland az MTK Budapest együttesétől érkezik hozzánk kölcsönbe, vételi opcióval.

Lehoczky Roland Budapesten született, 2002. április 19-én. A belső védőként és védekező középpályásként is bevethető labdarúgó a Főnix-Gold FC színeiben nevelkedett, majd 2018 nyarán az MTK szerződtette.

A fővárosi kék-fehérek korosztályos csapataiban játszva többek között az Ifjúsági Bajnokok Ligája küzdelmeiben is megmérettette magát. 2020 nyarán előbb a Szentlőrinc SE-nél szerepelt kölcsönben, majd visszatérése után a 2021/22-es szezont Ajkán töltötte – szintén kölcsönben –, ahol 33 bajnoki mérkőzésen 5 gólt szerzett.

A következő szezonban ősszel az MTK-t erősítette, 17 NB II-es találkozón szerepelt. Télen az élvonalbeli Mezőkövesd vette kölcsön, ahol az NB I-ben is debütált, 8 alkalommal játszott az OTP Bank Ligában.

A 2023/24-es idényt is a borsodiaknál kezdte el, télen azonban Tiszakécskére került, ahol 13 mérkőzésen játszott. Ezeken háromszor volt eredményes és ellenünk is végig a pályán volt április végén, az Illovszky-stadionban rendezett összecsapáson.

Vezetőedzőnk, Gera Zoltán számára nem ismeretlen újdonsült játékosunk, hiszen az U21-es válogatottnál már dolgoztak együtt korábban.

Nagy Miklós sportigazgatónk így nyilatkozott új igazolásunkról: – Lehoczky Roland több poszton, elsősorban belső védőként, valamint akár védekező középpályásként is bevethető, fiatal játékos. Gyors, megbízható védő, jól olvassa a játékot, magas arányban nyeri meg az egy az egy elleni párharcokat – talajon és a levegőben egyaránt. Mindezek mellett folyamatosan keresi a játéképítés, az előre történő játék lehetőségét, amit technikai képzettségének köszönhetően jó minőségben old meg. Fejjátéka a támadó pontrúgásoknál is veszélyt jelenthet. Kölcsönszerződése egy évre szól, amelynek végén vételi opciót is érvényesíthetünk.

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen patinás klubhoz kerültem, mint a Vasas. Az elsődleges célom, hogy minél több időt töltsek a pályán, valamint természetesen az, hogy a szezon végén feljutást ünnepelhessek a klubbal. Bízom benne, hogy egy év múlva már az első osztályban futballozhatok, piros-kék mezben. A párharcokat egyértelműen az erősségemnek tartom, valamint azt is szeretem, ha nálam van a labda és kivehetem a részem a támadásépítésekből. Ellenfélként az Ajka és a Tiszakécske színeiben már volt lehetőségem pályára lépni Angyalföldön, nagyon várom azt a pillanatot, hogy most már hazai játékosként fussak ki az Illovszky-stadion gyepére – mondta Lehoczky Roland, akit köszöntünk Angyalföldön és sok sikert kívánunk neki!