Kereszt sportmenedzseri diplomát szerzett

2014-07-10 12:04
Keresztúri András, a Vasas FC technikai igazgatója sportmenedzseri diplomát vehetett át kedden.

Keresztúri András, a Vasas FC technikai igazgatója, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Felnőttképzési Intézete által szervezett többhónapos tanfolyam sikeres elvégzése után, alapfokú sportmenedzseri diplomát vehetett át kedden.

Érdeklődésünkre Kereszt elmondta:

"Ez az oklevél a csapat NB II-es licensz feltételeinek teljesítéséhez kellett. Ősszel folytatom a tanulmányaimat a középfokú sportmenedzseri tanfolyamon, amely viszont már a csapat NB I-es licensz megfelelésének a feltétele. Vagyis ezen nem fog múlni az első osztályú szereplésünk".

Kereszt egyebek mellett pr kommunikációból, sportmarketingből, közszereplésből, bemutató készítésből, emberi erőforrás menedzsmentből, MLSZ stratégiából, MLSZ alapszabályból és sporttörvényből tett eredményes vizsgát.

A három hónapig tartó képzés heti 1 teljes napot vett igénybe.

Technikai vezetőnk elmondta, hogy jó hangulatban, érdekes és hasznos előadásokat hallgathattak olyan elismert sportvezetőktől és szakemberektől, mint Berzi Sándortól, az MLSZ alelnökétől, Dénes Ferenc sportközgazdásztól, az MLSZ sportmenedzserképzésért felelős szakcsoportvezetőjétől és dr. Gudra Tamástól, az MLSZ gazdasági igazgatójától.

"Meggyőződésem, hogy a megszerzett ismereteket fel tudom használni a csapat körüli technikai feladatok gördülékenyebb ellátása során" - hangsúlyozta Keresztúri András.

A 14, most végzett sportmenedzser között található többek között Nagy Gábor egykori játkosunk, aki ez év februárjában kiújult lábsérülése miatt kényszerült abbahagyni a labdarúgást, Bita László, aki a Dunaújváros alkalmazásában áll, a korábbi két kiváló játékos Vayer Gábor valamint Tokody Tibor és Kis Tamás egykori labdarúgónk.