Preklet: Minden pontért brusztolunk, meglesz a bennmaradás

2015-12-21 14:50
Preklet Csaba, csapatunk védője beszélt az őszi szezonról, a saját teljesítményéről és arról is, hogy mit vár a Vasastól tavasszal.

Preklet Csaba, csapatunk védője beszélt az őszi szezonról, a saját teljesítményéről és arról is, hogy mit vár a Vasastól tavasszal.

Nem túlzás, ha azt mondjuk: Preklet Csaba másfél éves ittléte alatt a Vasas-Honvéd (2-1) zárómérkőzésen nyújtotta az egyik legjobb teljesítményét. Egyértelműen főszerepet vállalt a győzelemből. Egy alkalommal egy már gólba tartó labdát vágott ki a gólvonalról, míg egy másik helyzet alkalmával a kapunk torkából fejelte fölé a játékszert. Másrészt a Honvéd baloldalát teljesen lezárta.

- Én is így gondolom, hogy ezen a mérkőzésen végre minden összejött nekem. Ezt a teljesítményt várom magamtól minden találkozón, mert hiszem, hogy képes vagyok ilyen játékra, amit korábban két évig az Egerben és egy évig a ZTE-ben már bizonyíthattam. Természetesen a győzelmünk csapatmunka eredménye, és mivel a Puskás Akadémia vereséget szenvedett, így nem kieső helyen telelünk. Büszke vagyok erre a győzelemre, és öröm, hogy ennek aktív részese lehettem.

Minek tulajdonítod, hogy végre egy olyan jól játszó Preklet Csabát láthattunk a pályán, amit a szakvezetés a szurkolók és te is régen elvártál magadtól?

- Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy végre egy ilyen mérkőzést tudjak produkálni. Úgy vélem, a magánéletem is rendben van, és az edzéseken is sokat tettem ezért. Volt egy nagyon hosszú időszak, amíg nem tudtam pályára lépni, pedig az edzéseken ugyanúgy teljes intenzitással, lelkesedéssel végeztem a gyakorlatokat, mint az elmúlt hetekben, amikor ismét bizalmat kaptam az edzőmtől. Nagyon nehéz hónapokon vagyok túl, mert borzasztó nehéz úgy edzeni hétről-hétre, hónapról-hónapra, hogy nem játszhattam. Nem tudtam bizonyítani, hogy mire vagyok képes, sem a szakvezetésnek, sem a Vasas-szurkolóknak. Csak edzeni, éles mérkőzések nélkül nem könnyű és ez kihatott a formámra és az önbizalmamra egyaránt. Amikor pedig nagy ritkán a csapatba kerültem olyan nagy volt bennem a bizonyítási vágy, az akarat, hogy olykor túlpörögtem, ami néha buta hibákhoz vezetett. Kivártam és hittem abban, hogy túljutok ezeken a nehéz hónapokon. Rengeteget tanultam ez alatt, amiket megpróbálok kamatoztatni a következő időszakban.

Mivel telik majd a következő két heted?

- Mindenképpen a pihenésé lesz a főszerep. Sajognak az izmaim, megpróbálok regenerálódni, hogy friss legyek január 4-re. Arra törekszem, hogy legalább olyan fizikai, mentális állapotban kezdhessem a szűk hathetes felkészülést, ahogyan most az őszi idényt abbahagytam. Ez azt jelenti, hogy a következő két hétben fogok edzeni és rendszeresen futni is.

Érzel a mostani közösségben annyi erőt, hogy sikerüljön az első osztályban maradás?

- Annak idején a Szanyó Károly és most Simon Antal edzőssége idején is voltak jó meccseink, de többször nem jött össze még a pontszerzés sem. Úgy vélem, hogy egy NB II-ből felkerült csapatként brusztolnunk kell minden pontért. Sajnos nem mindig játszottunk szépen, de úgy vélem a küzdeni tudással sosem volt gond. És így ezzel a kompromisszumok nélküli akarással, hozzáállással igenis benn lehet maradni az NB I-ben.