Vasas-Cegléd 4-1 - Zsinorban az ötödik győzelem

2015-05-03 00:36
Csapatunk 50 percen keresztül 10 emberrel is 3 gólt lőve fölé tudott kerekedni a Cegléd csapatának, így sorozatban az ötödik győzelmünket megszerezve változatlanul 2 pont távolságban tudjuk tarrtani a Gyirmótot és 5-re a Békéscsabát.

Csapatunk 50 percen keresztül, 10 emberrel is 3 gólt lőve fölé tudott kerekedni a Cegléd csapatának, így sorozatban az ötödik győzelmünket megszerezve változatlanul 2 pont távolságban tudjuk tartani a Gyirmótot és 5-re a Békéscsabát.

Csapatunkból ezúttal hiányzott két meghatározó játékosunk: az egyaránt sérült, csapatkapitányunk, az NB II-es góllövő listát 17 találattal vezető Remili Mohamed, és Kenesei Krisztián. Ám reméltük, hogy a helyettük pályára lépők meg tudják oldani feladatukat.

És így is lett. Vass Patrik lett a mérkőzés egyik hőse. A mindig meghatározó fontosságú első gólunk szerzője, a nyugalmat adó második gólunk előkészítője (Debreceni András olyan higgadtan és természetességgel helyezett jobb belsővel a bal alsó sarokba, mintha mindig a kapu előterében ólálkodna és nem védő, hanem csatár lenne.)

És ha a játékvezető a 23. percben befújja a Vass Patrik kerántásáért jogosnak tűnő büntetőt, akkor remélhetőleg egy újabb találatban is oroszlánrész vállalt volna.

Örömteli volt, hogy hosszú idő után ismét legalább egy félidő lehetőséget kapott Görgényi Dávid, aki egy sakk-mattra kijátszott Vida-Ferenczi akció végén az utolsó pillanatban gólt szerzett.

Ferenczi Pista a 3. gólunknál tanitani való módon emelkedett el a földtől olyan magasságba, ami már-már valószerűtlen volt és fejelt a jobb felsőbe védhetetlenül.

Említést érdemel még, hogy bár az utóbbi hetekben - a meccs közben - a még mindig csak 19 esztendős Berecz Zsombor már két alkalommal is karjára húzhatta a csapatkapitányi szalagot, ám most először történt meg, hogy a kezdéstől viselhette ezt a tiszteletre méltó megbízatást. Talán nem tévedünk, ha azt állítjuk, hogy jelenleg Zsombi az NB I-és és NB II-es liga legfiatalabb csapatkapitánya.

Már csak 4 mérkőzésnyire vagyunk álmaink kapujától. Ha feltételezzük, hogy a 3. Békéscsaba hátralévő (már az összes hazai) meccseit megnyeri, akkor 63 ponttal zárnák a bajnokságot. Ez azt jelenti, hogy csapatunknak minimálisan 7 pontra lenne szüksége (2 győzelemre és 1 döntetlenre, de 3 győzelem a biztosabb)  az "üdvösséghez", mivel pontazonosság esetében a több győzelem számít. Ebben mi jobbak vagyunk, mivel jelenleg mi 18-szor, míg a viharsarkiak 15-ször hagyták el győztesen a pályát a 26 forduló alatt.

 

VASAS FC – CEGLÉDI VSE 4–1 (1–0)

Illovszky-stadion, 2.000 néző.
Vezette: Nazsa Tamás (Viszokai László, Kormányos II Gábor)

VASAS:
Hermány – Bori, Grúz, Debreceni, Hangya – Vida, Czvitkovics (Gál M., 66.), Berecz – Vass P. (Ádám M., 73.), Ferenczi I., Lázok (Görgényi, a szünetben).

CEGLÉDI VSE:
Tóth Z. – Farkas I., Albert I. (Vattai, 57.), Makrai, Pesti – Dóczi – Koós, Balog M., Koncz, Majoros (Kovács D., 57.) – Kormos (Laczkó M., 71.).

GÓLSZERZŐ: Vass P. (1–0) a 15., Debreceni (2–0) az 50., Ferenczi I. (3–0) az 53., Kormos (3–1) az 56., Görgényi (4–1) a 92. percben

KIÁLLÍTVA: Hangya (gólhelyzetben buktatta Majorost) a 37. percben

A találkozó részletes tudósítása ide kattintva olvasható.

A játékvezető által a  mérkőzésről készített MLSZ jegyzőkönyv ide kattintva tekinthető meg.