Vélemények az MTK-Vasas mérkőzésről - Szanyó, Garami, Vancsa, Budai

2014-07-12 17:48
Az MTK-Vasas (5-2) mérkőzésről Szanyó Károly, Garami József, Vancsa Miklós és Budai Gyula mondta el véleményét honlapunknak.

Az MTK-Vasas (5-2) mérkőzésről Szanyó Károly, Garami József, Vancsa Miklós és Budai Gyula mondta el véleményét honlapunknak.

Szanyó Károly, a Vasas FC vezetőedzője:

Az első félidei csapatunk teljes mértékben felvette a versenyt első osztályú ellenfelünkkel, sőt ki merem jelenteni, hogy akkor az MTK-nál még jobban is futballoztunk. A második félidőben cseréltem 6 poszton, majd a 60. percben újabb 3 játékos jött be. El kell mondanom, hogy a csereemberektől többet vártam, mint amit nyújtottak. Ahhoz, hogy bekerüljenek a csapatba jobban kell teljesíteniük. Azonban meg kell jegyeznem, hogy nagyon kemény másfél heti edzésmunkán vagyunk túl, főleg az eheti napi két edzésre gondolok. Ezt figyelembe véve engem is meglepett az első félidei gördülékeny és friss játék.

Bár a második félidei csapattól többet vártam, de így sem vagyok elkeseredve, mert láttam sok-sok bíztató dolgot. Épp az imént beszéltem Garami József mesterrel, aki gratulált nekem a csapat első félidei játékához és elismerte, hogy az első 45 percben mi domináltunk és mi irányítottuk a játékot.”

Garami József, az MTK vezetőedzője:

Nagyszerűen játszott a Vasas az első félidőben, ezt támasztja alá, hogy bár mi szereztük meg a vezetést, de a Vasas meg tudta fordítani az eredményt. A második félidőben a Vasas sokat cserélt, ez meglátszott az összjátékukban, érződött az összeszokatlanság és ekkor játékban már föléjük tudtunk kerekedni. Mindenképpen nagyon hasznos edzőmérkőzés volt, amely jól szolgálta felkészülésünket, hiszen ne feledjük el, hogy mi már 4 hete készülünk és 2 hét múlva már bajnoki mérkőzésen kell bizonyítanunk. E tekintetben a két csapat felkészültsége alapvetően eltért egymástól, hiszen ellenfelünk mindössze 1 hete kezdte meg a nyári felkészülést és nekik augusztus közepén kezdődik csak a másodosztályú bajnokság.

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója:

Mint amennyire meglepett első félidei friss, kombinatív, lendületes játékunk ugyanolyan mértékben elégedetlen voltam a második félidei csapat játékával. Meggyőződésem, hogy egy akármilyen összetételű Vasas csapat sem játszhat ilyen gyengén, mint ahogy most az MTK ellen a második 45 percben.

Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője, ős Vasas-drukker:

Érződött a mérkőzésen, hogy nemrég kezdte el a csapat a felkészülést, ehhez képest a kezdőcsapat meglepően jól játszott. Fegyelmezettek voltak, betartották a vezetőedző által kért taktikát. Az első 45 percben teljesen partiban voltak az MTK első osztályú labdarúgóival. Bátran ki merem jelenteni, hogy sokkal több gólhelyzetet alakítottunk ki az első félidőben, mint ellenfelünk és ebből a szempontból az első félidei eredmény az MTK számára volt inkább hízelgő.

Látható volt, hogy a második félidei összetételű csapat már nem tudta ugyanazt a játékot produkálni, mint az első félidei, sok volt az új játékos, többeknél érződött, hogy nem értették meg a másik játékos elgondolását.

De nincs probléma, mert meggyőződésem, hogy azok a játékosok, akik a szakmai stáb döntése alapján szerződést kapnak, azoknak elég idejük lesz ahhoz, hogy beépüljenek a csapatba, megismerjék a tavasz folyamán kialakult „Szanyó-csapatra” jellemző játékstílust.

Véleményem szerint ez a mostani keret erősebb, mint a tavaszi, amely a félidény alapján csaknem a legjobb volt a másodosztályban.

Szerintem a Vasas csapata az augusztus közepén kezdődő bajnokságban igen jó eséllyel pályázik arra, hogy a feljutó helyek valamelyikét megszerezze és a 2015/2016-os bajnoki évadot már az NBI-ben kezdhetjük el.

Az új stadion 1 milliárd forint feletti többletfinanszírozásával kapcsolatban el szeretném mondani, hogy jó irányba haladnak a folyamatok. A többletpénz megvan rá és a kormány is támogatja a korábbi elképzeléshez képest nagyobb nézőterű új Illovszky-Stadion megépítését. Ennél többet most nem szeretnék mondani, de meggyőződésem, hogy a Vasas szimpatizánsoknak lesz okuk az örömre.”