Egy álom beteljesülése: akadémiánk U16-os csapata az Országos Kupa döntőjébe jutott

2024-05-02 10:00
Elképesztő diadal után, a Ferencváros legyőzésével finálét játszhat a 2008-as születésű játékosokból álló csapat.

"Az idő csalóka. Az egyik nap még álmodozol, a másik nap meg valóra válik az álom" – alighanem nem túlzunk azzal, ha a "Dawson és a haverok" című sorozatban elhangzott mondatot idézve tekintünk akadémiánk U16-os csapatának idei kupaszereplésére. Maga a beteljesült álom! A Horváth Gábor vezette együttes remek teljesítményt nyújtva, 5–0-ra legyőzte idegenben a Ferencvárost az elődöntőben és bejutott a sorozat fináléjába, ahol a Honvéd-MFA lesz az ellenfele Telkiben – a tervek szerint június 8-án.

A sikerből mindenki kivette a részét, nagybetűs csapatként küzdöttek a srácok, Horváth Gábor vezetőedző pedig elégedetten nyilatkozott saját együttese teljesítményéről.

– Az első játékrész döntő része mezőnyjátékkal telt, a kapuk keveset forogtak veszélyben, nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést ebben az időszakban. A második félidőre megváltozott a játék képe, jelentősen feljavult a játékunk. A támadó harmadban hatékonyak lettünk, rövid idő alatt háromgólos előnyre tettünk szert, és a találkozó végén ezt még tovább növeltük, így beállítva több gólos győzelmünket. Főleg a második félidőben szervezetten, tudatosan és gólratörően játszottunk, ennek köszönhetően sikerült bejutnunk az Országos Kupa döntőjébe, amiért dicséret illeti játékosainkat.

Akadémiánk U16-os válogatott középpályása, Rab Bence csapattársaihoz hasonlóan rengeteget melózott a pályán, remek teljesítményét megkoronázva két góllal vette ki a részét a sikerből.

– Teljesen megérdemelten jutottunk a döntőbe. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Az első gólunk után átszakadt egy gát bennünk, majd újabb találatokat szereztünk. Örülök a két gólomnak, azonban ez a csapat érdeme is, nélkülük nem sikerülhetett volna.

Mellette a 16 éves támadó, Kátai Szabolcs is duplázott.

– Az első félidőben jól játszottunk, azonban kicsit árnyalja a képet, hogy nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket. A második játékrészt jól bírtuk erővel, odatettük magunkat, szebbnél szebb gólokat szereztünk, végül 5–0-lal fejeztük be a mérkőzést. Örülök, hogy kétszer is betaláltam az ellenfél kapujába, elképesztő érzés!

A csapat kapitánya, Wébel Máté sem fukarkodott a dicséretekkel.

– Az elején még tapogatóztunk, alkalmazkodnunk kellett a körülményekhez. Megvoltak a helyzeteink, betalálni viszont nem tudtunk. A szünet után nagyon jól jöttünk ki, aminek meglett az eredménye: tíz perc alatt dupláztunk, majd sorra jöttek a gólok. Mindenki extrát nyújtott egytől-egyig. Felejthetetlen, hogy ott leszünk a döntőben, és ha már ott vagyunk, megpróbáljuk megnyerni. Ugyanúgy fogunk küzdeni, célunk, hogy a végén mi emeljük magasba a kupát!

A 2008-as születésű játékosokból álló korosztályos együttes a 3. fordulóban csatlakozott be az Országos Kupa küzdelmeibe: Martinov Tamás és Szalai Ákos góljával idegenben búcsúztatta a PMFC-t, majd a Kelen SC ellen fordulatos mérkőzésen, Vincze Domonkos, Martinov Tamás és Hirbik Zalán találatával 3–2-vel jutott a következő körbe, ahol már az ETO FC Győr érkezett a Fáy utcába. A Rába-partiak ellen a csapat ismét megmutatta az erejét: hátrányból fordított, hiszen Wébel Máté után Rab Bence vette hátára övéit és duplájával az elődöntőbe fejelte az együttest.

Ahogy mondani szokták: a többi már történelem.