Fájó döntetlen a Tiszakécske ellen

2024-04-28 19:10
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában az első félidőben Radó András góljával megszerezte a vezetést a bajnoki tabella 17. helyezettje ellen, utána azonban hiába játszott a találkozó jelentős részében mezőnyfölényben, a vendégek egy öngóllal egyenlítettek, így egy ponttal távoztak az Illovszky-stadionból.

Vasas FC – Tiszakécskei LC 1–1 (1–0)
Merkantil Bank Liga, 30. forduló
2024. április 28., vasárnap 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
1517 néző

játékvezető: Rúsz Márton (Horváth Zoltán, Punyi Gyula)

Vasas FC: Jova – Pávkovics, Otigba, Ódor – Girsik, Vida, Radó, Berecz (Zimonyi, 84.), Doktorics (Deutsch, 84.) – Tóth (Holender, 71.), Szánthó (Urblík, 58.)
vezetőedző: Gera Zoltán

Tiszakécskei LC: Kiss – Balázs, Viczián, Valencsik, Grünvald – Bertus, Szőr (Kryvotsiuk, 89.), Kocsis, Lehoczky – Vajda (Gyurján, 77.), Zamostny (Czékus, 66.)
vezetőedző: Balogh Pál

gólszerző: Radó (31.), ill. Otigba  (76., öngól)

sárga lap: Urblík (93.), ill. Valencsik (8.), Viczián (55.), Grünvald (63.), Balázs (67.)

Az élvonalban kettőből két meccset nyertünk eddig a vendégek ellen, míg a másodosztályban hét találkozón egy vereség mellett egy döntetlen és öt siker a mutatónk. Az őszi szezonban Tiszakécskén az első félidő után ellenfelünk vezetett 1–0-ra, ám csapatunk Tóth Milán és Zimonyi Dávid góljával az utolsó negyedórában fordított és nyert végül 2–1-re.

Gera Zoltán az alábbi kezdőcsapatot küldte pályára:  Jova – Pávkovics, Otigba, Ódor – Girsik, Vida, Radó, Berecz, Doktorics – Tóth, Szánthó, míg Uram, Litauszki, Sztojka, Holender, Rab, Hinora, Deutsch, Bukta, Papp, Szalay, Urblík és Zimonyi a kispadon foglalt helyet. Először szerepelt csapatunkban bajnoki mérkőzésen a kezdőtizenegyben Szánthó Regő. Bakti Balázs betegség miatt hagyta ki a mai találkozót, Faragó Bálint pedig továbbra is térdsérüléssel bajlódik. Hidi M Sándorra és Baráth Botondra eltiltás miatt nem számíthattunk, jó hír viszont, hogy Sztojka Dominik visszatért csapatunkba.

Balogh Pál döntése nyomán a vendégek a következő kezdőtizeneggyel vágtak neki a mai találkozónak: Kiss – Balázs, Viczián, Valencsik, Grünvald – Bertus, Szőr, Kocsis,  Lehoczky – Vajda, Zamostny, míg Prokop, Sági, Csáki, Takács, Fodor, Lovas A., Torvund, Lovas Zs., Czékus és Gyurján csereként várt bevetésre. 

A mai, Tiszakécskei LC elleni bajnoki mérkőzésen is feltűntek a Vasas Kubala Akadémia növendékei, a labdaszedői feladatokat korábbi hagyományainkhoz híven ma délután akadémiánk legidősebb korosztálya látta el.

A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását Vincze Ferenc végezte el, akit testvére, valamint barátai leptek meg ezzel a nem minden napi ajándékkal, 50. születésnapja alkalmából. Szurkolónk a 13. kerületben született, itt nőtt fel, itt járta az iskoláit, itt focizott és a nagyszüleinél voltak állandó vendégek a Vasas akkori nagyjai, így számára sosem volt kérdés, hogy kinek szurkoljon. 

A vendégek az első perctől visszahúzódtak a térfelükre, tíz emberrel védekeztek. A 3. percben Radó végzett el szabadrúgást a bal oldalról, kapu elé lőtt labdáját Tóth fejelte fölé. Két perccel később Szánthó végzett el szabadrúgást 24 méterre a kaputól, lövése szintén fölé szállt. A 9. percben Girsik lőtt laposan a jobb sarok mellé. Kizárólag a vendégek térfelén zajlott a játék, türelmesen járattuk a labdát, kerestük a rést a tiszakécskei védőfalon.

Percekig mezőnyben folyt a küzdelem, szinte csak nálunk volt a labda, de a fegyelmezetten, zártan védekező vendégek kapuját nem sikerült megközelítenünk. A 26. percben jutott el első alkalommal a Tiszakécske a kapunkig: Grünvald beadása után Jova szerezte meg a labdát. Két perccel később szögletet végeztek el a vendégek, a kapu elé lőtt labda Szőr elé pattant az egymással összecsúszó Jováról és Ódorról, a vendégek játékosa közelről a kapufát találta el.

A 30. percben viszont megszereztük a vezetést: Tóth és Doktorics összjátéka után a tizenhatoson belülre berobbanó Radó kapta meg a labdát, aki egy igazítás után 9 méterről Kiss mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0. Négy perccel később Berecz 20 méterről lőtt kevéssel a kapu mellé. Az első játékrész hátralévő részében előrébb húzódott a Tiszakécske, de helyzetig nem jutott el. Csapatunk nagy mezőnyfölényben játszott, Radó találatának köszönhetően pedig előnnyel mehetett a szünetre.

A második 45 percet változatlan összeállításban folytatták az alakulatok. Továbbra is a vendégek térfelén próbáltuk tartani a labdát, a 48. minutumban Pávkovics futott el a jobb oldalon, beadása után Kiss hárított, Tóthot megelőzve. Az 52. percben Szőr a visszakapott labdát 15 méterről, jobbról a kapu fölé bombázta.

Bő egyórányi játék után Radó csavart 20 méterről a kapu fölé, nem sokkal később pedig alapvonal közeléből végezhetett el szabdrúgást, amelyet laposan középre passzolt, Urblík 15 méteres kapáslövését azonban blokkolták. Öt perccel később Doktorics lőtt 22 méterről a jobb felső sarok mellé.

Egyre nyíltabban játszottak a vendégek, akik kénytelenek voltak több kockázatot vállalni az egyenlítés érdekében. A 74. percben Lehoczky a szöglet után hozzá pattant labdát 18 méterről, belsővel alig csavarta a kapunk fölé. Két perccel később viszont jókora szerencsével, de egyenlítettek a vendégek: egy bal oldali bedobás után a kapunk elé szálló labdát Otigba olyan szerencsétlenül csúsztatott meg a röviden a kapunk felé, hogy a menteni igyekvő Doktorics sem tudta kirúgni a kapu torkából. 

A tiszakécskei egyenlítés után ellenfelünk ugyanúgy visszahúzódott a térfelére, ahogy az első félidőben tette, mi pedig a mezőnyfölényünk ellenére nem tudtunk a kapu közelébe kerülni. A négyperces hosszabbításban mégis megnyerhettük volna a meccset, amikor a 93. minutumban Vida tökéletes mélységi passzal ugrattak ki a jobb szélen Holendert, aki nagyszerűen centerezett a középen üresen érkező Zimonyihoz, támadónk azonban 6 méterről a kapu fölé lőtt.

Csapatunk így hiába játszott fölényben, be kellett érnünk az egy ponttal.

A Tiszakécskei LC elleni mérkőzésről szöveges tudósításunk IDE KATTINTVA olvasható.

Gera Zoltán vezetőedző így értékelt a lefújás után:

– Nagy arányú labdatartással, de kevés helyzettel kezdtük a találkozót, nem tudtunk elégszer ellenfelünk védelme mögé kerülni. A vezetésünk után nagyobb területek nyíltak előttünk, többször kerülhettünk volna a tiszakécskeiek mögé, de sajnos nem tudtunk megfelelően élni ezekkel a lehetőségekkel. A második félidőben az volt a célunk, hogy rúgjunk még gólokat, támadjunk, legyen nálunk a labda. Ez részben megvalósult, de az újabb találatot sajnos nem tudtuk megszerezni, és egy bedobást követően ellenfelünk egyenlített. A végén ott volt a meccslabdánk, amivel sajnos szintén nem éltünk, frusztráló, csalódást keltő az eredmény.

Aki lemaradt a mérkőzésről, visszanézheti hivatalos YouTube-csatornánkon. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ennyien biztatták csapatunkat a helyszínen! Együttesünk legközelebb május 6-án, hétfőn este 20 órakor a Budapest Honvéd otthonában lép pályára a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. 

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!