Simon: Továbbra is hiszek magamban és a csapatban

2015-12-01 16:22
Simon Antal nyilatkozott a Békéscsaba elleni meccsről, a csapat hangulatáról, arról, hogy szerinte sorsdöntő találkozó vár ránk, továbbá a lehetséges kezdőcsapatról is szólt.

Simon Antal nyilatkozott a Békéscsaba elleni meccsről, a csapat hangulatáról, arról, hogy szerinte sorsdöntő találkozó vár ránk, továbbá a lehetséges kezdőcsapatról is szólt.

A csapat hangulatáról

"Csapatunknál, amely sorban veszítette el a mérkőzéseit - érthető módon - nem túl jó a hangulat. Ezen csak és kizárólag egy győzelem segíthet. Ehhez azonban minden pályára lépő labdarúgónknak hozzá kell tennie a maga részét. Nagyon sűrű a csapat programja. A szombati Puskás Akadémia elleni mérkőzés után vasárnap délelőtt volt egy átmozgató edzés, majd a hétfői és keddi délutáni gyakorlás után szerdán már újabb bajnoki mérkőzés vár ránk az Illovszky stadionban 18:30-kor a Békéscsaba ellen, majd szombaton az MTK-val játszunk. Ilyen rövid idő alatt nem lehet extra dolgokat kitalálni és csodát sem lehet tenni. A legfontosabb a Békéscsaba elleni mérkőzésen az lesz, hogy minden játékosunk átérezze: roppant kritikus helyzetben vagyunk a bajnokságban, ezért csak maximális odaadással és összjátékkal sikerülhet megszerezni az égetően szükséges három pontot. Remélem, ezt sikerül mindenkinek megértenie."

Az első gólt mi szereztük, mégsem nyertünk

"Több korábbi nyilatkozatomban elmondtam, ha mi szereznénk végre az első gólt, az feldobná a csapatot, lendületet adhatna, és nagy eséllyel sikerülne is megnyerni a mérkőzést. Régóta vártunk arra, hogy ez így történjen és az elmúlt fordulóban végre mi szereztünk vezetést a felcsútiak ellen. Sajnos, amit szombaton az első félórában a csapat felépített, hat perc alatt sikerült elrontani, illetve lerombolni. A vezetésünk után az volt az érzésem, mintha a játékosok zöme már a mérkőzés végét várta volna. Meggyőződésem, hogy ez egy tudatalatti reakció volt, ám ahhoz, hogy legközelebb meg is tudjuk tartani a vezetésünket, ezt a fajta gondolkodásmódot ki kell irtani a focistáink fejéből."

Sorsdöntő mérkőzés következik

"Egyértelmű, hogy a szerdai Békéscsaba elleni meccs sorsdöntő lesz. Úgy vélem, hogy ezt a találkozót bármilyen körülmények között, bármilyen módom is, de meg kell nyernünk. Még akkor is ezt mondom, ha több évtizedes játékosi és edzői tapasztalatomból pontosan tudom, hogy a futball nem ilyen egyszerű játék, hiszen elképzeléseinket, játékunkat az ellenfél értelemszerűen megpróbálja minden eszközzel elrontani és a maga javára billenteni a mérleg nyelvét. Továbbra is hiszek azonban magamban és a csapatban is."

A csapat lehetséges összeállításáról

"Remili Mohamedre nem számíthatunk, mivel a kiállítása után automatikus eltiltás jár. Könyves Norbert kapott egy rúgást a vádlijára, így az ő játéka is kérdéses szerdán. Nagy Gergely még a múlt pénteki edzésen szenvedett Achilles-ín sérülést, amiért nem játszhatott a Puskás Akadémia ellen. Injekciókat kap, így rá sem számíthatok a viharsarkiak ellen, de hétvégén az MTK ellen talán már igen. Remili és Könyves helyettesítésére alkalmas lehet Lázok, Pavlov vagy Czvitkovics is. Hangya és Vida deréksérülése is sokat javult, így akár az ő játékuk is lehetséges szerdán."