Vasas FC II.: újabb értékes győzelem, kapott gól nélkül

2024-04-22 13:05
Második csapatunk vasárnap délelőtt a Martfűi LSE együttesét fogadta ideiglenes otthonunkban, a rákospalotai Budai II. László Stadionban, és egy szívós ellenfél ellen, Molnár Csaba két gólpasszával, valamint Varga Donát és Mamusits Patrik találatával sorozatban hatodik győzelmünket arattuk.

Vasas FC II. – Martfűi LSE 2–0 (1–0)
NB III Dél-Keleti csoport, 25. forduló
2024. április 21., vasárnap 11:00
Budai II. László Stadion
150 néző

játékvezető: ifj. Hartung Vilmos (Bencze András és Csákó Patrik)

Vasas FC II.: Bánfalvi – Farkas J. (Hős, 53.), Feledy, Puskás, Szabó L. (Márta, 81.) – Szabó B., Rab, Varga (Rideg, 64.), Farkas B. – Mamusits (Barkóczi, 81.), Molnár (Pócs, 81.)
vezetőedző: László András

Matrfűi LSE: Gerhát – Draskóczi, Székely, Asztalos, Vincze – Sindel (Lukács, 78.), Ficsor (Szabó T., 78.), Balla (Kasik, 56.), Kinyig (Izsold, 72.), Pintér – Kriska (Desnica, 56.)
vezetőedző: Koncz Zsolt

gólszerzők: Varga (28.), Mamusits (51.)

sárga lap: Szabó B. (42.), illetve Székely (31.), Asztalos (52.), Pintér (85.)

Noha vasárnapi ellenfelünk az elmúlt négy bajnokin mindössze egy pontot szerzett, de a bajnokság első három együttesével is meg kellett mérkőznie. A találkozó első félórája kiegyenlített küzdelmet hozott, és a második félidő középső harmadában – második gólunk után – a martfűiek olykor beszorították csapatunkat a kapunk elé.

Az első gólhelyzetig a 13. percig kellett várni, ekkor Mamusits centerezett balról Vargához, akinek 11 méteres lövésébe egy védő lába beleért, így a felperdült labdát Gerhát biztosan védte. A 28. percben megszereztük a vezetést: Molnár húzott el a bal szélen, majd a középen helyezkedő Vargához passzolta a labdát, aki 14 méterről, félmagasan kilőtte a jobb sarkot, 1–0!

Hat perc múlva Farkas B. bal oldali szögletét Mamusits 13 méterről, kapásból lőtte kapura, de Gerhátnak sikerült oldalra öklöznie a labdát. Az első komolyabb vendéghelyzetre a 39. percig kellett várni, amikor Sindel 14 méteres, jobb összekötő helyéről eleresztett bombáját öklözte a mezőnybe bravúrral Bánfalvi.

Az első félidő utolsó mozzanataként Mamusits ugrott ki középen, lefutotta védőjét, de Gerhát jó ütemben mozdult ki a kapujából és felszedte a labdát támadónk elől. Az első játékrészben a helyzeteink alapján megérdemelten, minimális előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrészt változatlan összeállításban folytatták a csapatok. Érezhető volt, hogy nagy szükségünk lenne a második gólunkra, amely szerencsére az 51. percben meg is született: ezúttal is Molnár volt az előkészítő, aki a bal összekötő helyén felfutó Mamusitsot szöktette, 18 éves játékosunk pedig higgadtan, 14 méterről a kapus mellett a bal felső sarokba helyezett, 2–0!

A vendégek azonban nem adták fel, sőt, egyórányi játékot követően kis híján szépítettek, ám Kinyig 22 méteres, távoli próbálkozása a felső lécről pattant ki a mezőnybe. A 67. minutumban Mamusits csapott le egy rövid hazaadásra, de 10 méterről, a kapussal szemben a jobb kapufa mellé lőtt. Nem sokkal később A 72. minutumban újabb esély mutatkozott, hogy végleg lezárjuk a mérkőzést, három az egy ellen vittük a labdát a vendégek kapujára, de Rideg centerezése hosszú volt Mamusitsnak, így kimaradt a kínálkozó lehetőség.

A 76. percben Farkas B. bal oldali szögletét a rövid saroknál Feledy perdítette 7 méterről kapura, de Gerhát a helyén volt. Ellenfelünk derekasan próbálkozott a támadásokkal, de védelmünk Puskás Zsombor vezérletével állta a sarat. Az utolsó előtti percben Rab 23 méteres lövése szállt még a kapu fölé. Második csapatunk így magabiztos, 2–0-s győzelmet aratott, amely sorozatban a hatodik sikerünk volt a bajnokságban.

Vezetőedzőnk, László András így értékelt a lefújást követően:

– Nagyon boldog vagyok, hiszen zsinórban a hatodik győzelműnket értül el. Igazából magunknak tettük nehézzé ezt a mérkőzést, mivel az első félidőben kissé lassan és pontatlanul futballoztunk. A második játékrészben feljavult a játékunk, ám sokkal hamarabb lezárhattuk volna az összecsapást egy harmadik találattal. Így viszont, a nehezebb utat választva, végig, 90 percen keresztül koncentrálnunk kellett. Szívós ellenfélnek bizonyultak a vendégek, nem adták egykönnyen magukat. Fiataljaink számára a felnőtt bajnokság mezőnyét még szokni kell, ám a győzelem mellett annak örülök a legjobban, hogy ilyen sok 16-18 éves játékossal érjük el hétről-hétre a sikereinket. Közülük mindannyian bizonyítják, hogy a felnőtt bajnokságban is megállják a helyüket.

Szabó Levente, saját nevelésű, 19 esztendős balhátvédünk stabil tagja védelmünknek, aki ezúttal a Martfű ellen, annak legveszélyesebb támadóját, Pintér Viktort semlegesítette – sikerrel.

– Az elmúlt hetekben legyőzött ellenfeleink közül talán a mostani volt a legerősebb. Bár be kell vallani, az első félidőben lassan járattuk a labdát, és nehezen pörögtünk fel, szerencsése az első félóra végén egy kontratámadásból, Molnár Csabi és Varga Doni révén megszereztük a vezetést. Ellenfelünk azonban nem adta fel és szívósan próbálkozott, így nem is jöhetett volna jobbkor a második találatunk, nem sokkal a szünetet követően. A második játékrész közepén voltak olyan periódusai a találkozónak, amikor beszorultunk a kapunk elé, azonban összességében több gólhelyzetet alakítottunk ki, mint a vendégek, így megérdemelten szereztük meg az újabb három pontot. Ami engem illet, végig figyelnem kellett, mert szinte minden támadásukat a balszélsőjükre, az én emberemre játszottak, aki nagyon gyors és technikás volt. De szerencsére többnyire győztesen jöttem ki a párharcainkból.

Köszönjük a mérkőzésre kilátogató szurkolóink buzdítását. NB III-as együttesünk legközelebb április 28-án, vasárnap 11 órakor a Honvéd MFA Utánpótlás Központban lép pályára, a Budapest Honvéd MFA II. együttese ellen.