Jova Levente: Megküzdöttünk a feljutó helyért, innentől nem akarjuk kiengedni a kezünkből

2024-04-19 10:10
Kapusunk a HR-Rent Kozármisleny ellen centenáriumot ünnepelhetett Vasas-mezben, a 101. mérkőzése viszont nem is lehetne pikánsabb, hiszen korábbi csapatához, a Nyíregyháza Spartacushoz látogatunk szombaton. Hálóőrünk többek között a rangadóról, az üldözőből üldözötté váló szerepről, valamint a jövőről is beszélt honlapunknak.

Hétfőn, a Kozármisleny ellen 100. bajnoki mérkőzéseden léptél pályára a Vasas színeiben. Mit jelent számodra ez a mérföldkő?

Megtisztelő és örülök, hogy valamilyen szinten részese lehetek egy olyan tradicionális klub, mint a Vasas történelmének. Nagyon jól esett a meccs előtti köszöntés is, és hogy mit jelent számomra ez a mérföldkő? Hogy még több mérkőzésen szeretném védeni a csapat kapuját, amely minél több pozitív eredménnyel és sikerrel párosul. Nem olyan vagyok egyébként, aki a statisztikákat bújja, a 100. meccsemről is a szüleim értesítettek, akik az egyik közvetítés során hallották a kommentátortól, hogy hamarosan elérem ezt a számot.

2–1-es győzelmünknek köszönhetően felugrottunk a már feljutást jelentő második helyre, három ponttal előzzük meg az ETO-t. Üldözőnek, vagy üldözöttnek lenni jobb a megítélésed szerint?

Nyilvánvalóan üldözöttnek, hiszen jobb pozícióban vagy mint a riválisok, a saját kezedben van a sorsod és ha nem hibázol, nyomást gyakorolhatsz rájuk. Ettől függetlenül egy percre sem nyugodhatunk meg, ugyanúgy, vagy talán még nagyobb elánnal kell belevetnünk magunkat az előttünk álló feladatokba. Rengeteget tettünk azért, hogy végre feljutó helyre küzdjük magunkat, innentől nem akarjuk kiengedni a kezünkből, de ünnepelnünk majd csak akkor szabad, ha a bajnokság végén is ott leszünk a vonal felett.

Szombaton újabb rangadó vár ránk, az éllovas Nyíregyháza otthonába látogatunk. Számodra még különlegesebb lesz majd a találkozó, hiszen két és fél szezont töltöttél a Szpariban, sőt csapatkapitánya és egy ideig házi gólkirálya is voltál a szabolcsiaknak...

Az egy teljesen más Nyíregyháza volt, a csapatból és a stábból is kevesen maradtak az akkoriak közül. Örülök a sikereiknek, a klub, a vezetés, a szurkolók és a város is megérdemli, hogy élvonalbeli együttese legyen. Szép emlékeket őrzök az ott eltöltött időszakról, ahogyan a büntetőből szerzett góljaimról is. Ettől függetlenül természetesen most a Vasas győzelmében bízom és mindent meg is teszek majd a pályán ennek érdekében. A bajnokság végén viszont remélem, teljes lesz a piros-kék öröm...

Mekkora hátrányt jelent, hogy a két TV-s meccsünk miatt egy nappal kevesebbet tudunk pihenni egy ilyen kulcsfontosságú összecsapást megelőzően?

Tény, hogy rövidebb időnk maradt a regenerációra, hiszen mi hétfőn, a Szpari vasárnap játszott, de nem hinném, hogy ez döntően befolyásolja a találkozót. Teljes erőbedobással és megfelelően felkészülve érkezünk majd Balmazújvárosba.

Ősszel az Illovszky Rudolf Stadionban magabiztos, 3–0-s győzelmet arattunk Tímár Krisztián együttese felett. Ki lehet indulni abból a találkozóból?

Nem igazán, más meccsre számítok, már csak azért is, mert most a Nyíregyháza lesz otthon, márpedig hazai közönség előtt három döntetlent leszámítva minden mérkőzésüket megnyerték. Ennek ellenére a három pontért utazunk hozzájuk, ősszel mi vettük el a veretlenségüket, egy mostani, hasonló bravúrral még inkább közelebb kerülhetnénk a céljainkhoz. Nagy szükségünk lesz hozzá a szurkolóink bíztatására is, bízom benne, hogy idegenbe is sokan kísérnek el minket.

A következő szezontól újra élvonalbeli kapus lesz Jova Levente...?

Bárcsak tudnám erre a választ, de hamarosan kiderül. Hat forduló, hat nehéz meccs vár még ránk, de azt hiszem a csapattársak nevében is mondhatom: mindent megteszünk azért, hogy a Vasas visszakerüljön az őt megillető helyre, az NB I-be.