Magabiztos győzelem a Somorja ellen

2024-06-29 12:55
Csapatunk szombaton délelőtt, a telki edzőtábor zárásaként lejátszotta első felkészülési mérkőzését a szlovák másodosztályú Somorja ellen, amelyet Berecz Zsombor és Tóth Milán góljával, valamint Szánthó Regő duplájával 4–1-re megnyertünk.

Vasas FC 4– FC STK 1914 Somorja 4–1 (2–0)
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
2024. június 29., szombat 10:30
Telki, Globall Hotel
zárt kapuk

gólszerzők: Berecz (25.), Tóth (45.), Szánthó (50., 52.), ill. Gleb (67.)

Gera Zoltán vezetőedzőnk az első félidőben a Kiss – Lehoczky, Otigba, Hidi M – Bukta, Molnár Cs., Berecz, Hinora, Bodnár – Zimonyi, Tóth M. kezdőtizenegyet küldte pályára. Az első lehetőség a rivális előtt adódott, a 2. percben a 16-osunk előterében veszítettünk labdát, Vidnyánszky 20 méterről lőtt, Kiss azonban bravúrral szögletre mentett, majd a sarokrúgást követő közeli fejest is hárította. 

A túloldalon Berecz válaszolt, csapatkapitányunk távoli löketére azonban ért leért a jobb alsó sarok elé Horváth. Nem sokkal később Bodnár jobb oldali beadását Hinora Kristóf tette kapura akrobatikus mozdulattal, a labda azonban centikkel a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 10. minutumban egy röviden kifejelt labdát ismét Berecz küldött kapura, ám Horváth ezúttal is védett.

A folytatásban mezőnyben zajlott a játék, 20 perc elteltével Matyej fejelt veszélyesen középre egy szabadrúgást, ám mindenki lemaradt a labdáról a hosszú oldalon. A forróságra való tekintettel a félidő felénél ivószünetet rendelt el a játékvezető, a frissítés pedig nekünk jött jobban: Hinora harcolt ki büntetőt a 25. percben, amelyet Berecz higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 1–0!

Vezetésünk után Zimonyi duplázhatta volna meg az előnyünket, Tóth kiugratásába azonban csak belepiszkálni tudott a 16-oson belül, így Horváthnak nem okozott gondot a hárítás. A 35. percben megint Zimonyi került ziccerbe, ezúttal Hinorától kapott jó labdát, ám kiszorított helyzetből, az ötös jobb sarkáról a kapusba lőtt.

Közvetlenül a szünet előtt aztán megszületett a második gólunk is: Zimonyi indult meg egy előrevágott labdával, majd Tóth Milánhoz passzolt, aki a 16-oson belül egy az egyben megverte a védőjét, majd 14 méterről a kapuba bombázott, 2–0!

Szünetben sort cseréltünk, a második játékrésznek a Molnár Zs. – Pávkovics, Vida, Ódor – Girsik, Kapornai, Urblík, Doktorics, Szánthó – Holender, Radó tizeneggyel vágtunk neki. Pávkovics fejesével rögtön meg is szereztük a harmadik találatot, ám az asszisztens lest jelzett, így maradt a kétgólos vezetés.

Nem sokáig, az 50. percben ugyanis egy gyors kontra végén Szánthó kapott jó labdát a bal szélen, vezette egy ideig, majd 23 méterről védhetetlenül lőtte ki a bal alsó sarkot, 3–0.

Néhány pillanattal később pedig már néggyel vezettünk: egy rövid felszabadítást követően Szánthó 13 méterről ezúttal kapásból tüzelt, a somorjai kapusnak esélye sem volt a hárításra, a jobb oldali kapufáról vágódott a labda a hálóba 4–0!

Szűk egyórányi játék után Holender lábában maradt az ötödik Vasas-gól, támadónk a 16-oson belül fülelt le egy rövid átadást, majd 14-ről lőtt, Horváth azonban óriási bravúrral a felső lécre tolta a próbálkozást. A 62. percben Gleb eresztette meg egy lövést 20 méterről, ám a labda jócskán fölé/mellé szállt.

A második félidő ivószünete ezúttal a felvidéki alakulatnak kedvezett, Gleb ugyanis a 68. minutumban szépített. Nem sokkal később Urbán került helyzetbe a 16-osunkon belül, de eltörte a labdát, amely így méterekkel kerülte el a kapunkat.

A 81. percben Husein fejelt egy szögletet követően a kapunk fölé. A túloldalon Girsik előtt adódott még egy nagy lehetőség, fiatal játékosunk 10 méteres löketét azonban Horváth bravúrral védte.

A meccs utolsó helyzete Radó előtt adódott, aki egy második hullámban visszapasszolt labdára érkezett jó ütemben, ám 14 méterről a bal felső sarok fölé tekert. Az eredmény így nem változott, magabiztos, 4–1-es győzelmet arattunk az első felkészülési mérkőzésünkön.

Vezetőedzőnk, Gera Zoltán így értékelt a lefújás után:

– Nagyszerű körülmények között készülhettünk egy hétig, sokat dolgoztak a játékosok, le a kalappal elöttük. Napi két edzésünk volt, de mind a srácok hozzáállása, mind a munkamorálja remek volt. Ami a mérkőzést illeti, ott is jól dolgoztak a fiúk és a megbeszélteket betartva, megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy senki nem sérült meg, kellett a csapatnak ez az összetartás.

Szánthó Regő a második félidőben kétszer is bevette a Somorja kapuját, így természetesen boldogan nyilatkozott.

– Nagyon kemény héten vagyunk túl, kőkemény edzéseink voltak, ráadásul minden nap kettő. Nyilván az erőnléten volt a hangsúly, de a mérkőzés előtt azért már a taktikai elemeket is átbeszéltük. Élveztem a játékot, nagyon elfáradtam, de talán ez ilyenkor természetes. Örülök a két gólomnak, bízom benne, hogy hasonló lesz a folytatás.

Csapatunk legközelebb július 3-án, szerdán lép pályára, 10:30-tól a Budapest Honvéd vendégei leszünk a Honvéd-MFA Utánpótlásközpontban. Szeretettel várjuk szurkolóinkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!