Vasas FC II.: nagy csatában nyertünk

2024-03-24 15:06
Vasárnap délelőtt a Vasas FC II. hazai pályán 3–1-es félidőt követően 4–2-re nyert a Pénzügyőr SE ellen az NB III., Dél-Keleti csoport 21. fordulójában rendezett bajnoki mérkőzésen.

Vasas FC II. – Pénzügyőr SE  4–2 (3–1)
NB III. Dél-Keleti csoport, 21. forduló
2024. március 24., vasárnap 11:00
Fáy utcai Sportcentrum
150 néző

játékvezető: Takács Ákos (asszisztensek: Kovács II. Gábor és Gordos Árpád Mihály)

Vasas FC II.: Horváth – Farkas J. (Pócs, 86.)., Puskás, Feledy, Papp – Szabó B., Sztojka, Rab, Farkas Bo. – Rideg (Mamusits, 72.), Molnár Cs. (Almeida, 81.)
vezetőedző: László András

Pénzügyőr SE: Steer – Tóth D. (Kiss, 65.), Stoiacovici, Labát – Zöld (Bartos, 35.), Bene, Karacs (Balázs, 65.) – Tóth K., Simon, Megyeri – Farkas Ba.
vezetőedző: Seres Zsolt

gólszerző: Farkas Ba. (15., öngól), Labát (23., öngól), Farkas Bo. (30.), , Mamusits (89.)  ill. Labát (27.), Farkas Ba. (58.)

sárga lap: Molnár Cs. (57.), Sztojka (60.), Puskás (76.), ill. Labát (53.), Karacs (56.)

Aktívan kezdett a Pénzügyőr, az első percekben többet volt a vendégeknél a labda. Az első lehetőségünk a 9. percben adódott, amikor egy előrevágott labdával megiramodni akaró Rideg elől a kapujából kifutva, lábbal tisztázott az ellenfél kapusa.

Ezután átvettük az irányítást, többet birtokoltuk a labdát és a 15. percben megszereztük a vezetést: Sztojka élesen, kapu elé lőtt egy szabadrúgást a bal oldalról és a labda a menteni akaró Labát fejéről a saját kapujába pattant, 1–0.

A vezetés után beszorítottuk ellenfelünket és 8 perccel később Farkas Jeromos remek egyéni akció végén duplázta meg az előnyünket. Szélsőnk remek cselekkel futott le az alapvonalig, majd éles szögből laposan lőtt, a labda pedig a kapus kezei között a hálóba jutott, 2–0.

Nem sokáig örülhettünk a kétgólos vezetésnek, mert Labát a 27. percben 22 méterről, szabadrúgásból, védhetetlenül csavarta a jobb sarokba a labdát, 2–1. A középkezdést követő szögletünknél Puskás fejese után az ellenfél védőjének kezére pattant a labda, ám a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. A 30. percben Papp gurított középre, Farkas Botond lőtt, a labda egy védőn megpattanva a hálóban kötött ki, 3–1. Az első félidője kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét csapat játékosai távoli lövésekkel veszélyeztettek.

A második felvonást változatlan összeállításban folytatták az együttesek, a Pénzügyőr SE támadóbb szellemben folytatta, mi védekezésre kényszerültünk. Az 58. percben csökkent a különbség, jobboldali beadás után Farkas Balázs a hálóba lőtt, 32.

A folytatásban is a vendégek játszottak fölényben, mi kontrákkal próbálkoztunk, de az ígéretes támadásokból egy-egy pontatlan átadás miatt nem sikerült komoly gólhelyzetet kialakítani. Az idő múlásával a párharcok is egyre élesebbek lettek, a játékvezető többször sárga lappal igyekezett megfékezni az indulatokat.

A 67. percben Horváth óriási bravúrral kiütötte a jobb felső sarok elől Stoiacovici kapáslövését. A 73. mintumban Molnár Cs. vitte be a labdát a tizenhatoson belülre, majd kevéssel lőtt a kapu mellé.

Izgalmasan alakult a hajrá, a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, mi pedig próbáltuk tartani az előnyünket. A 89. percben, a legjobb lélektani pillanatban célba ért egy kontránk, amikor két játékosunk vitte rá egy védőre a labdát és Pócs remekül tálalt Mamusits elé, aki a hálóba helyezett, eldöntve a három pont sorsát, 42

Fordulatos mérkőzésen nyertünk, amelyen az első félidőben mi játszottunk fölényben, a második 45 percben viszont többet volt a térfelünkön a labda. Csapatunk legközelebb március 31-én, vasárnap 11 órakor a Monor SE-t fogadja a Fáy utcai Sportcentrumban.

Csapatunk vezetőedzője, László András így értékelt a lefújást követően:

– Az első félidőben uraltuk a mérkőzést, jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, szereztünk három gólt, jól működött, amit elterveztünk. A mérkőzésnek voltak olyan fordulópontjai, amelyekből most jól jöttünk ki, a második gólunk után például hamar egyenlíthetett volna a Pénzügyőr, volt egy nagy helyzete, utána jött a harmadik gólunk. Megnyugtató előnnyel mentünk szünetre, ami lehet, hogy kicsit kényelmessé tette a játékosokat, a második félidőben már inkább a Pénzügyőr akarata érvényesült. Rengeteg szélről érkező beadást kellett hárítanunk, ezeket, egy esettől eltekintve sikerült megoldanunk. A kontráinkkal hamarabb lezárhattuk volna a mérkőzést, ám ez csak a végén sikerült. A cseréink jól szálltak be, ez is nagyon fontos volt. Mindenki hozzátett ehhez a találkozóhoz, több jó teljesítményt láttam, de voltak hibák is, ezeket ki kell javítanunk.

Középpályásunk, Sztojka Dominik kiváló teljesítményt nyújtott, így nyilatkozott a mérkőzésről:

– Küzdelmes összecsapás volt, az első félidőben jól játszott a csapat, a másodikban kicsit visszaszorultunk. A három pont megszerzése volt a feladat, ezt sikerült megoldani. A második félidőben nem tudatosan húzódtunk vissza, az ellenfél elkapta a fonalat.

Szurkolóinknak köszönjük, hogy a helyszínről biztatták csapatunkat! Együttesünk legközelebb március 31-én, vasárnap 11 órakor fogadja a Monori SE-t. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!