A Tiszakécskét fogadjuk vasárnap

2024-04-27 20:35
A tabella 17. helyén álló együttes elleni mérkőzésünk 17 órakor kezdődik a Merkantil Bank Liga 30. fordulójában.

A tiszakécskei sportegyesület hivatalosan az 1950-es években alakult, a felnőtt férfi labdarúgócsapat a 80'-as évekig szinte mindig a megyei első osztályban szerepelt. Az 1991/92-es megye egyes szezont azonban megnyerték, majd a következő évben az NB III-as sorozatot is. Ezt követően 1997-ben aranyérmet szereztek a másodosztályban így az 1997/98-as idényben az NB I-ben szerepelt a gárda, amely a városi labdarúgás mintegy hat évtizedes történetének eddigi legnagyobb sikere.

Újabb lökést adott a helyi labdarúgás fejlődésének, amikor 2015-ben a Duna Aszfalt lett a klub fő támogatója. A csapat 2017-ben veretlenül nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot, majd a 2017/2018-as szezonban rögtön első lett a honi harmadik vonal Közép-csoportjában, így újra az NB II-ben bizonyíthatott. Az első évben 15. lett a gárda, ezt követően viszont a koronavírus-járvány miatti csonka bajnokságban búcsúzott a másodosztálytól. A ’kécskeiek 94 ponttal azonban tükörsimán nyerték meg a következő NB III-as kiírás Keleti csoportját, a Merkantil Bank Liga legutóbbi két idényét pedig a 11., valamint a 13. helyen zárták.

Ami az egymás elleni mérleget illeti, nagy az angyalföldi dominancia: az élvonalban kettőből két meccset nyertünk vasárnapi riválisunk ellen, míg a másodosztályban hét találkozón egy vereség mellett egy döntetlen és öt siker a mutatónk. Az őszi szezonban Tiszakécskén az első félidő után ellenfelünk vezetett 1–0-ra, ám csapatunk Tóth Milán és Zimonyi Dávid góljával az utolsó negyedórában fordított és nyert végül 2–1-re.

A Tiszakécskei LC a 17. helyen áll a bajnokságban, öt pont választja el a bennmaradástól. Az elmúlt fordulókban pozitív és negatív meglepetéseket is szerzett az együttes szurkolóinak: 2–0-ra nyert a feljutásért harcoló szegediek otthonában, utána viszont otthon kapott ki 1–0-ra a sereghajtó mosonmagyaróváriaktól. Ezt követte egy 1–0-s vereség a PMFC vendégekét, míg az előző játéknapon otthon győzött a Tiszakécske 2–0-ra a Kazincbarcika ellen.

Vasárnapi ellenfelünk keretében komoly változások történtek a téli szünetben: érkezett a csapathoz Takács Tamás, Lehoczky Roland, Sági Milán, Valencsik Dávid, Kállai Zalán, Vajda Roland és Czékus Ádám, távozott az együttestől Erdei Carlo, Winkler András, Giorgi Gvishiani és Bekker Roland. A tiszakécskei keret tagjai közül Bencze Márk, Kiss Balázs és Torvund Alexander akadémiai csapatainkban, Cipf Dominik, Viczián Ádám, valamint Zamostny Balázs pedig felnőtt gárdánkban lépett pályára. Együttesünkből korábban senki nem szerepelt Tiszakécskén.

A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzésünkről hivatalos YouTube-csatornánkon élő közvetítés látható, a 24liveblog.com oldalon pedig szöveges tudósításunk ide kattintva érhető el: VASAS FC – TISZAKÉCSKEI LC

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!