Dolgozunk tovább!

2020-05-05 17:36
Az MLSZ elnöksége április 24-én döntött a nemzetközi kupákba kvalifikáló felnőtt kültéri bajnokságok folytatásáról, mely szerint a koronavírus-járvány miatt meghozott rendkívüli intézkedések enyhítése esetén, 20 nappal az enyhítő határozatot követően indulhatnak újra a küzdelmek. A szövetség akkori döntése nem érintette a másodosztályú versenyeztetést, azonban az MLSZ tegnapi ülésén véglegessé vált az, amitől eddig csak tartottunk: befejeződött az NB II 2019/2020-as idénye.

A Magyar Labdarúgó Szövetség részéről a Merkantil Bank Liga NB II sorozatára vonatkozóan az alábbi döntés született:

- A felfüggesztett NB II-es bajnokság nem folytatódik, a bajnokság elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A bajnoki táblázat jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokság hivatalos végeredmény nélkül zárul le, nincs bajnok, nincsenek végső helyezések, és nincsenek végeredmény alapján feljutók és kiesők sem.

- A záró táblázat 1. és 2. helyén álló csapatok jogosultak a 2020/21-es idényben az OTP Bank Liga NB I-es bajnokságba történő nevezésre. A záró táblázat 18., 19. és 20. helyén álló csapatok nem lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB II-es bajnokságba való nevezésre.

Az edzésekkel kapcsolatos egészségvédelmi ajánlásokról, javasolt eljárásokról a klubok részletes tájékoztatást fognak kapni az MLSZ-től, addig viszont klubunk nem változtat a jelenleg érvényben lévő és munkautasításban kiadott egészségügyi és edzési protokollon. Ma reggel 9 órától felnőtt csapatunk tovább folytatta a kiscsoportos tréningeket, mely - mint már korábban többször is, most azonban elsősorban a szövetség tegnapi döntésével kapcsolatban - Nagy Miklós sportigazgató eligazításával kezdődött. Csapatunk továbbra is változatlanul folytatja az edzéseket, azonban a fentiek alapján már nem az idei bajnokság folytatására, hanem a 2020/21-es évad Merkantil Bank Liga NB II küzdelmeire készülünk.

A szövetség közleménye óta, s annak hatására, hogy a Vasas FC a pályán már nem harcolhat a feljutásért, soha nem látott mértékben özönlenek klubunkhoz a szurkolói üzenetek. Drukkereink határtalan támogatása és a jelen helyzetben is megmutatkozó klubhűség további motivációt és erőt ad felnőtt csapatunk, stábunk és vezetőségünk számára ahhoz, hogy tovább erősödve folytassuk a felkészülést és vágjunk neki az előttünk álló, nyártól kezdődő bajnoki évadnak.