Gólgazdag meccsen győztük le a Honvédot

2024-07-03 12:48
Csapatunk szerdán délelőtt lejátszotta második felkészülési mérkőzését, a Magyar Futball Akadémia utánpótlás központjában a Budapest Honvéd ellen léptünk pályára. Bár az első félidőben kétgólos hátrányba kerültünk, a szünetben pályára lépő, majd a második játékrészben duplázó és gólpasszt jegyző Tóth Milán vezérletével megfordítottuk az állást és 3–2-re megnyertük a találkozót.

Budapest Honvéd – Vasas FC 2–3 (2–0)
Felkészülési mérkőzés
2024. július 03., szerda 10:30
Honvéd-MFA Utánpótlásközpont
300 néző

játékvezető: Bogár Gergő (asszisztensek: Szalai Balázs és Szalai Dániel)

Budapest Honvéd:
I. félidő:
Gyetván – Pauljevic, Pekár, Szabó A., Benczenleitner – Keresztes, Nyitrai, Lőrinczy – Kerezsi, Holman, Medgyes
II. félidő: Dúzs – Kulbachuk, Kocsis, Szabó T., Szitai – Sigér, Csilus, Hajdú – Krajcsovics, Simon (Wirth, 68.), Kundrák
vezetőedző: Csertői Aurél

Vasas FC: 
I. félidő:
Jova – Pávkovics, Otigba, Doktorics – Szánthó, Rab, Berecz, Urblik, Mamusits – Zimonyi, Holender
II. félidő: Kiss – Lehoczky, Vida, Ódor – Girsik, Kapornai, Hidi M, Szilágyi, Bukta – Tóth, Pintér
vezetőedző: Gera Zoltán

gólszerzők: Kerezsi (7.), Szabó (29.), ill. Tóth (64., 66. – az elsőt tizenegyesből), Hidi M (73.)

Az első lehetőség előttünk adódott, a 3. percben Szánthó adott be a jobb szélről, a labda Mamusitshoz került, aki egy igazítás után fölé bombázott. A túloldalon Lőrinczy 17 méteres kapáslövésével válaszoltak a kispestiek, Jova azonban magabiztosan fogta a próbálkozást. 

Az 5. percben már ziccerünk volt, Berecz szöktette remekül a jobb oldalon Szánthót, aki tökéletesen centerezett a középen érkező Holenderhez, támadónk lövését azonban hatalmas bravúrral szögletre tolta Gyetván. A hazaiak viszont a 7. minutumban megszerezték a vezetést: egy bal oldali akció végén Medgyes passzolt laposan a hosszún érkező Kerezsihez, aki a kifutó Jova mellett higgadtan a jobb alsóba gurított.

Nem sokkal később a második gólhoz is közel járta a piros-feketék: Lőrinczy előbb szabadrúgásból a jobb oldali kapufát találta el, majd jó 20 méterről célozta meg a jobb alsó sarkot, Jova azonban nagyot vetődve védett. Az első negyedóra végén Szánthó is szabadrúgásból próbálkozhatott, 22 méteres csavarása azonban az oldalhálóban kötött ki. A folytatásban inkább mezőnyben zajlott a játék, nem forogtak veszélyben a kapuk, így a nagy meleg miatt elrendelt ivószünetig nem jegyezhettünk fel újabb helyzetet.

Azt követően viszont igen, sajnos ismét kispestit, amelyből ráadásul meg is duplázta előnyét Csertői Aurél alakulata: Lőrinczy ívelt középre egy szabadrúgást a jobb szélről, amelyre a hosszú oldalon Szabó érkezett, és bár az első próbálkozását még blokkolta Doktorics, a labda szerencsésen visszakerült a Honvéd játékosához, aki közelről a kapunkba bombázott.

A 34. percben Jovára volt szükség, hogy ne nőjön tovább a különbség, kapusunk Holman közeli ziccerét hárította. Néhány minutummal később Pávkovics szánta rá magát egy távoli lövésre, jó 25 méterről eleresztett bombája nem sokkal suhant el a léc fölött. Az utolsó helyzet Urblík előtt adódott, aki Szánthó szabadrúgását fejelte fölé 11 méterről, így kétgólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

Félidőben a Somorja elleni találkozóhoz hasonlóan ismét sort cseréltünk, a Kiss – Lehoczky, Vida, Ódor – Girsik, Szilágyi, Hidi M, Kapornai, Bukta – Pintér, Tóth tizeneggyel vágtunk neki a második játékrésznek.

Fordulás után az első lehetőség a Honvéd előtt adódott, az 51. minutumban Hajdu lőtt a tizenhatos bal sarkáról, jócskán fölé. Csökkent az iram és a mérkőzés intenzitása is, már a 60. percben jártunk, újabb helyzetet viszont nem láthatott a nagyjából 300 fős közönség.

Nem sokkal később viszont Tóth Milán lapos centerezésével Pintér Filip fordult volna kapura, ám Kocsis lerántotta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Tóth állt a labda mögé, aki magabiztosan szépített, 2–1!

A 66. percben pedig már egyenlő volt az állás: Kapornai adott jó labdát Tóthnak, aki egy szép csellel becsapta a védőjét, majd 15 méterről védhetetlenül tekert a bal alsó sarokba, 2–2!

Az ivószünet után pedig a vezetést is megszereztük: Tóth Milán ezúttal előkészített, a második hullámban érkező Hidi M Sándorhoz passzolt a bal oldalról, középpályásunk pedig estében, 10 méterről a kispesti kapuba lőtt, 2–3!

A 80. percben egy röviden kifejelt labdát ismét Hidi küldött kapásból a kapu irányába, ezúttal azonban célt tévesztett. A túloldalon hasonló szituációt követően Sigér került helyzetbe, de szerencsére ő is mellé bombázott. A 86. minutumban lezárhattuk volna a meccset, egy gyors kontra végén Tóth hozta ziccerbe Pintért, akinek lövését azonban hatalmas bravúrral szögletre mentette Dúzs.

Az utolsó lehetőség egy szabadrúgást követően Tóth előtt adódott, akinek közeli próbálkozása lelassult egy blokkoló védőn, így a kispesti kapus könnyedén kaparintotta meg a játékszert. Az eredmény így nem változott, csapatunk végül kétgólos hátrányból fordítva, Tóth Milán vezérletével 3–2-re nyert az ősi rivális Budapest Honvéd ellen.

Vezetőedzőnk, Gera Zoltán így értékelt a lefújást követően:

– Elsősorban azokat a fiatalokat akartuk megnézni, akik eddig még nem kaptak lehetőséget – voltak, akik bizonyítottak közülük, és voltak, akik kevésbé. Az első félidőben sajnos nem működtek olyan jól a dolgok, mint a másodikban, ezt az eredmény is mutatja, még ha egy felkészülési meccsen nem is ez a fontos, hanem hogy megkapják a játékosok a meccsterhelést. Örülök, hogy ezúttal sem sérült meg senki, jó mérkőzést játszottunk egy jó ellenféllel, de sokat kell még dolgoznunk, látom, hogy miben kell fejlődnünk.

A meccs hőse, a duplázó, valamint gólpasszt jegyző Tóth Milán is megosztotta gondolatait a mérkőzés után:

– Nagyon örülök, hogy nyertünk, fontos a jó felkészülés és a pozitív visszacsatolás a meccseken az elvégzett munkáról. Fáradtak a lábak és a tüdők is, de minden összecsapásba beleállunk és megpróbáljuk megnyerni, hogy a rajtra minden rendben legyen. Nem ígérem, hogy mindig duplázni fogok a Honvéd ellen, de boldog vagyok, hogy ezúttal is sikerült.

Folytatás július 6-án, szombaton 10:30-tól, amikor a Tábor utcai Sporttelepen az NB I-es Újpest ellen lépünk pályára – zárt kapuk mögött.