Kovács Patrik a Fehérvár FC-hez igazol

2024-01-05 12:56
Saját nevelésű játékosunk tíz évet töltött akadémiánkon, a Vidi azonban kivásárolta szerződéséből utánpótlás-válogatott támadónkat.

Kovács Patrik 2013 áprilisában került csapatunkhoz, ahol a ranglétrát végigjárva egészen az U19-es korosztályig jutott. Sőt, 2023 augusztusában, nem sokkal 16. születésnapja után NB III-as együttesünkben is bemutatkozott. Teljesítményének köszönhetően jelenleg is meghatározó tagja a magyar U17-es válogatottnak.

Kovács Patrik 2023 júliusában profi szerződést kapott a Vasas FC-től. A Fehérvár FC – élve a játékos szerződésében szereplő egyoldalú kivásárlási opcióval –, kivásárolta szerződéséből a játékost.

Patrik édesapja, a korábbi 20-szoros válogatott csatár, Kovács Zoltán, így nyilatkozott a váltásról. „Mindkét fiam a legelső lépésektől a felnőtt futball kapujáig a Vasasban focizott, így rendkívül hálás vagyok az angyalföldieknek.

Patrik minden támogatást megkapott, ami egy fiatal játékos folyamatos fejlődéséhez szükséges. Kiváló szakemberek vették körül, akik mellett jobb futballista és jobb ember lett. Mivel sajnos jelenleg a Vasas az NB II-ben szerepel, a Fehérvár ajánlata és felvázolt koncepciója mindenképpen a váltást indokolta. A hosszú távú terveinkhez, nevezetesen a külföldre való igazoláshoz tökéletes lépcsőfok a Vidi, ahol Patrik magyar és külföldi válogatottakkal edzhet és tanulhat, márpedig az ő korában ez a legfontosabb.

Az, hogy Magyarország egyik patinás klubja ekkora vételárat fizet ki egy tehetségért, jelzésértékű és mindannyiunkat büszkeséggel tölthet el; Patrikot, engem és a Vasas Kubala Akadémiát is, mert ez közös sikerünk.”

Kovács Patriknak köszönjük, amit akadémiánkért tett, további pályafutásához sok sikert kívánunk!