Angyalföldön a kupa!

2024-06-07 20:54
Akadémiánk U16-os csapata az első alkalommal megrendezett Országos Kupa döntőjében 2–1-re nyert a Honvéd-MFA ellen.

Vasas Kubala Akadémia – Honvéd-MFA 2–1 (1–0)
MLSZ U16 Országos Kupa, döntő
UTE Atlétikai Stadion, Tábor utca
500 néző

játékvezető: Holczbauer Flórián (asszisztensek: Blum Dániel és Hegedüs-Baráth Noémi, tartalékjátékvezető: Sveda Marcell)

Vasas Kubala Akadémia: Esery – Ilosvay, Rab, Boza – Mónus (Likó, 73), Molnár (Szalai, 70.) , Vincze (Martinov, 93.), Tögl, Németh (Gruber, 70.) – Kátai, Wébel
vezetőedző: Horváth Gábor

Honvéd-MFA: Monoki – Ujváry, Horváth, Schön, Milicz (Rankó, 65.) – Meskó, Petrók – Miták (Kovács, 58.), Gyebróczki (Kis, 58.), Kecskés (Balázs, 58.) – Nyers (Komlósi, 81.)
vezetőedző: Märtz Márk

gólszerzők: Kátai (39.), Vincze (86.), illetve Kis (64.)

sárga lap: Németh (54.), Likó (90.)

Mi kezdtük aktívabban a mérkőzést, a 2. percben végeztük el az első szögletet, Wébel beadása után Rabhoz került a labda, akinek lövése egy kispesti fejről pattant az alapvonalon túlra. A 7. percben Kátai lapos beadása után Molnár lőtt kevéssel mellé.

A kispestiek a 8. percben jöttek át első alkalommal a térfelünkre és rögtön kihagytak egy nagy helyzetet: Nyers bal oldali keresztbe ívelést követően a hosszú saroknál érkező Miták fejelt közelről a kapu mellé. Három perccel később Molnár szerzett labdát az ellenfél tizenhatosánál, lövését blokkolták, Kátai ismételésébe pedig les miatt már belefújtak.

A 16. percben Kátai lépett ki a jobb szélen, átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de a játékszer kevéssel elkerülte a kaput. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. Félóra játékot követően Nyers tört be a jobb szélen a tizenhatoson belülre, lecselezte magát az alapvonalig, ám lapos beadásáról lemaradtak a játékostársai.

A 33. minutumban Wébel kapu elé lőtt szöglete után kisebb kavarodás támadt az ötösön belül, Monoki kivetődve megszerezte a labdát. A 36. percben Tögl jobb oldali szöglete után Kátai fejelte vissza a labdát a hosszú saroktól, amit Németh közelről a felső lécre csúsztatott.

A 39. percben góllá érett a fölényünk: Tögl sarokrúgása után a labda a hosszún helyezkedő Kátai Szabolcshoz pattant, aki közelről a hálóba lőtt, 1–0. Az első félidőben több és veszélyesebb helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél, megérdemelten zártuk vezetéssel a játékrészt.

A második 45 percben hosszabb ideig a mezőnyben küzdöttek egymással a csapatok. Többet volt a kispestieknél a labda, de nem tudtak a kapunk közelébe kerülni. Az 53. percben Boza 18 méteres lapos lövése a kapufáról pattant ki. A folytatásban ismét a kispestieknél volt többet a labda, és a 64. percben sajnos egyenlítetek: egy balról a kapu elé ívelt labdát Kis csúsztatott a kapunkba, 1–1.

A kispesti egyenlítés után ismét átvettük az irányítást, több szögletet is elvégeztünk, ezekből azonban nem alakult ki komoly helyzet. A 78. percben Ujváry vezette keresztbe a labdát, majd 19 méterről kevéssel lőtt a jobb sarok mellé. Hat perccel később Rab lőtt be laposan egy szabadrúgást a kapu elé a bal szélről, a lábak között elsuhanó és hosszú sarok felé tartó labdát Monoki vetődve ütötte  szögletre.

A 87. minutumban aztán megszereztük a mindent eldöntő találatot: Wébel bal oldali szöglete után a kipattant a labda Monoki kezéből, Vincze Domonkos pedig jókor volt jó helylen és közelről a hálóba továbbított, 2–1.

Az utolsó percekben a kispestiek mindent megpróbáltak, de a 4 perces hosszabbításban sem volt már több helyzetük, így akadémiánk U16-os csapata a mérkőzés összképe alapján megérdemelten nyerte meg az Országos Kupát.

Így látták a kupadöntőt a főszereplők:

Horváth Gábor, vezetőedző: – Nagyon nehéz meccs volt, pont olyan, mint amire számítottunk. Az első félidőben több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, végül lélektanilag talán a legjobbkor találtunk a kapuba, nem sokkal a szünet előtt. Fordulást követően kissé beragadtunk, nyomás alá helyeztek minket a kispestiek és ki is egyenlítettek. Miután azonban átlendültünk a holtponton, óriási energiákat mozgósítottak a játékosok, minden tőlük telhetőt megtettek, ennek, valamint a rengeteg gyakorlásnak és energiának lett az eredménye ez a csodálatos siker. Büszke vagyok a játékosaimra, gratulálok a kupagyőzelemhez!

Wébel Máté, csapatkapitány: – Nagyon örülök, hogy nyertünk, mindenki kihozta magából a maximumot és igazi csapatként futballoztunk, 90 percen keresztül. Két pontrúgást követően szereztük a gólokat, ez külön öröm a számunkra, hiszen az előző szezonban nem voltak igazán eredményesek rögzített helyzetekből. Rendkívül büszke vagyok mindenkire, megyünk tovább!

Vincze Domonkos (középen), a győztes gól szerzője: – Nem gondoltam volna, hogy az én gólom dönti majd el az döntőt, de fantasztikus érzés, hogy megnyertük a kupát. Természetesen örülök neki, de annak még jobban, hogy igazi csapatként értük el ezt a sikert. 60 percig domináltunk, aztán sajnos jött egy kisebb hullámvölgy, amelyet kihasznált a Honvéd és egyenlített, de ez sem törte meg a hitünket és a hajrában megszereztük a győztes találatot.

Gratulálunk a Vasas Kubala Akadémia U16-os csapatának kupagyőzelméhez! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!