Kialakult a 2024/25-ös Merkantil Bank Liga mezőnye

2024-06-11 11:40
Teljessé vált a következő NB II-es szezonban induló csapatok listája, emellett az is kiderült, mikor kezdődik a bajnokság következő kiírása.

A 2023/24-es NB II-es osztályozópárharcok befejezését követően kialakult a jövő évi Merkantil Bank Liga mezőnye. Az már korábban hivatalossá vált, hogy a Kisvárda Master Good mellett a Mezőkövesd Zsóry FC búcsúzott az élvonaltól, így a következő idényt a másodosztályban kezdi meg.

A vasárnap lejátszott osztályozók visszavágóit követően eldőlt, hogy az OPUS TIGÁZ Tatabánya és a Szentlőrinc SE csatlakozik a következő, 2024/25-ös NB II-es sorozathoz. Mivel a Szombathelyi Haladás nem kapta meg az NB II-es induláshoz szükséges licencet, hétfőn a Magyar Labdarúgó Szövetség a Tatabánya elleni osztályozót elbukó Békéscsaba 1912 Előrét kérte fel a másodosztályban való indulásra. Ennek a második csapatunkkal egy pontvadászatban szereplő, az NB III, Dél-keleti csoportját toronymagasan megnyerő viharsarkiak örömmel tettek eleget, így ők is feljutottak.

Ami a kezdést illeti: az MLSZ már korábban közzétette a következő, 2024/25-ös szezonra vonatkozó versenynaptárát. Ebből kiderül, hogy csapatunk – a tervek szerint – a július 28-i hétvégén kezdi meg bajnoki szereplését a másodosztályban.

A Magyar Kupa 1. fordulójának hivatalos játéknapja az augusztus 3-4-i hétvége. Ha a korábbi évekhez hasonlóan az élvonalbeli és az NB II-es alakulatok a harmadik körben csatlakoznak majd a sorozathoz, akkor szeptember 14-én szombaton, vagy szeptember 15-én vasárnap lépünk pályára először.

A 2024/25-ös Merkantil Bank Liga teljes mezőnye:

Vasas FC
Aqvital FC Csákvár
Békéscsaba 1912 Előre
BVSC-Zugló
Budafoki MTE
Budapest Honvéd
FC Ajka
Gyirmót FC Győr
HR-RENT Kozármisleny
Kisvárda Master Good
Kolorcity Kazincbarcika
Mezőkövesd Zsóry FC
OPUS TIGÁZ Tatabánya
Soroksár SC
Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Szentlőrinc SE