1 győzelem és 1 döntetlen a mai nap mérlege

2023-07-12 19:00
11 órakor a Somorja, 17 órakor pedig a Gyirmót ellen lépett pályára csapatunk. A találkozó délelőtt angyalföldi sikerrel zárult, a délutáni meccsnek 1-1 lett a vége. Összesen hét gól született, melyből hat Vasas-játékos nevéhez fűződik.

Vasas FC - FC STK 1914 Somorja 5-0 (4-0)
nemzetköz felkészülési mérkőzés
2023. július 12., szerda 11:00
Fáy utcai Sportcentrum
200 néző

játékvezető: Káprály Mihály

Vasas FC: Uram - Ódor (Girsik, 46.), Szivacski, Baráth, Deutsch - Hinora (Radó, 21.), Berecz, Urblík, Faragó (Ihrig-F., 46.) - Holender, Novothny
vezetőedző: Desits Szilárd

FC STK 1914 Somorja​: Németh (Juricka, 46.) - Pancik (Vidnyánszky, 46.), Maric (Benko, 75.), Kozák (Polnis, 60.), Cuntra (Szolgai, 60.), Nagy P. Nagy T. (Kachút, 46.), Demjanovic, Leginus (Kudlac, 75.), Tarcsi (Ferleták, 60.), Bright (Botlo, 60.)
vezetőedző: Juraj Ancic

gólszerzők: Novothny (28.), Holender (32.), Radó (38.), Urblík (42.), Berecz (81.)

sárga lap: Faragó (3.), Deutsch (47.)

Csapatunk az Uram - Ódor, Szivacski, Baráth, Deutsch - Hinora, Berecz, Urblík, Faragó - Holender, Novothny kezdővel indított délelőtt, cserepadunkon Molnár, Ihrig-F., Kapornai, Girsik és Radó ültek. Otigba Kenneth és Vida Máté rehabilitációja továbbra is zajlik, így ma egyik játékosunkra sem számíthatott a szakmai stáb.

Ellenfelünk a Németh - Pancik, Maric, Kozák, Cuntra, Nagy P. Nagy T., Demjanovic, Leginus, Tarcsi, Bright összeállításban kezdett, míg Juricka, Benko, Kudlac, Ferleták, Botlo, Vidnyánszky, Polnis, Kachút és Szolgai a kispadon vártak bevetésre.

Káprály Mihály játékvezető a sípjába fújt, majd a Somorja együttese kezdte a mérkőzést. A 13. percben előnyhöz juthattunk volna: Novothny passzolt Bereczhez, majd csapatkapitányunk Faragónak készített le, aki azonban 16 méterről a kapu mellé célzott. Percekkel később újabb lehetőségünk adódott, amikor a labdát Hinora gurította le lövésre Berecznek, középpályásunk 23 méterről kapura lőtt, ám lövését Németh szögletre ütötte. A 17. percben a vendégek kapusa szabálytalanul jött ki a kapujából, majd olyan durván ütközött Hinorával, hogy játékosunkat először ápolni kellett, végül kényszerű csere után el is hagyta a pályát, helyére Radó érkezett.

A 28. percben megszereztük a vezetést: Deutsch végezhetett el szögletet a bal oldalról, a labda átszállt a hosszúra, ahol Pancikról Novothny elé került a játékszer, támadónk pedig közelről a hálóba lőtt (1-0)!

Egy percre rá növelhettük volna előnyünket: Holender továbbított Berecznek, csapatkapitányunk 16 méterről kapura lőtt, ám lövése mellé ment. A 32. percben azonban sikerült a gólszerzés: egy labdaszerzés után Holender ment el a bal oldalon, majd higgadtan, laposan a hosszú sarokba gurított (2-0)!

Nem kellett sokáig várni a harmadik Vasas-találatra, a 38 percben már háromgólosra növeltük az előnyünket: Urblík centerezett Radó elé, aki kilőtte a bal alsó sarkot (3-0)!

Nem álltunk le a gólgyártással, még a félidő vége előtt megszereztük negyedik találatunkat: Radó indította a bal oldalon Deutschot, akinek a lágy beadását Urblík kapásból, 16 méterről a hosszú sarokba lőtte (4-0)!

A szünetben két helyen is cseréltünk: a tegnap profi szerződését aláíró - saját nevelésű játékosunk - Girsik Attila mellett Ihrig-Farkas Sebestyén érkezett Ódor Máté és Faragó Bálint helyére. Egy percre rá Holender majdnem újra betalált: egy bal oldali beadás után játékosunk mellre vette a labdát, majd öt méterről kicsivel kapu fölé lőtt. Tíz perccel később Ihrig-Farkas jutott szerephez, amikor Urblík mélységi indítása után frissen beállt játékosunk vette célba a felső sarkot, azonban lövését Juricka kapufára tolta. A 81. percben ötödször is betaláltunk: egy szabálytalanság után megítélt büntetőt követően Berecz állt a labda mögé, aki higgadtan a jobb alsó sarokba gurított (5-0)!

Az eredmény a találkozó lefújásáig már nem változott, csapatunk megérdemelt győzelmet aratott a Somorja együttese ellen. A találkozóról részletes szöveges tudósítás készült, mely ITT olvasható.

Az edzőpálya lelátója ezen a délelőttön is megtelt, szurkolóinknak köszönjük, hogy a helyszínről buzdították csapatunkat!

Délután 17 órakor a Gyirmót volt az ellenfelünk, a találkozó előtt egy órával azonban rendhagyó program részesei lehettek szurkolóink: Dunai Ede tartott dedikálással egybekötött könyvvásárlást. A Várady Béla életéről és pályafutásáról szóló Szerelmem, Angyalföld című mű nagy sikert aratott drukkereink körében, mely esemény fényét klubunk korábbi labdarúgói - Tóth Bálint, Kiss László, Izsó Ignác, Puskás Lajos, majd a később csatlakozó Mészöly Géza - emelték.

Vasas FC - Gyirmót FC Győr 1-1 (0-0)
felkészülési mérkőzés
2023. július 12., szerda 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
305 néző

játékvezető: Zimmermann Márió (asszisztensek: Szert Balázs és Varga Gábor)

Vasas FC: Jova L. (Molnár, 63.) - Ódor, Litauszki (Rab, 46.), Bakti (Girsik, 46., Puskás, 69.), Farkas (Papp Cs., 46.) - Hidi M, Sztojka, Szilágyi - Cipf, Szalai, Zimonyi (Ihrig-F., 63.)
vezetőedző: Desits Szilárd

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Major (Polgár, 46.), Hudák (Lányi, 63.), Csörgő (Hajdú, 63.), Jova B. (Helembai, 46.) - Kovács (Erdei, 63.), Szőke (Bagó, 63., Lázár, 82.) - Kicsun (Takács, 46.), Madarász (Szegi, 63.), Medgyes (Soltész, 46.) - Pethő (Adamcsek, 46.)
vezetőedző: Csizmadia Csaba

gólszerzők: Szalai (73.), illetve Soltész (78.)

sárga lap: Hidi M (77.), illetve Helembai (71.), Sági (91.)

Desits Szilárd vezetőedző a Jova - Ódor, Litauszki, Bakti, Farkas - Hidi M, Sztojka, Szilágyi - Cipf, Szalai, Zimonyi összeállítású csapatot küldte pályára a Gyirmót ellen, cserepadunkon Molnár, Ihrig-F., Rab, Girsik, Papp Cs., és Puskás várakoztak. Vendégeink a Hársfalvi - Major, Hudák, Csörgő, Jova B. - Kovács, Szőke - Kicsun, Madarász, Medgyes - Pethő együttessel kezdtek, cseréik Rusák, Helembai, Szegi, Polgár, Lányi, Bagó, Hajdú, Soltész, Erdei, Takács, Adamcsek és Lázár voltak.

Csapatunk kezdte a mérkőzést, percekkel később pedig máris Cipf ment el a bal szélen, de éles szögből leadott lövése a vendégek kapuja előtt szállt el. Bakti előtt is adódott lehetőség, jobb oldalról adott volna középre, azonban beadását szögletre tisztázták a védők. Az első negyedórában mezőnyjáték zajlott a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 21. percben újra Cipf került főszerepbe: játékosunk a bal oldalon meginduló Zimonyit indította, aki egy csel után az oldalhálót találta el.

Az ivószünetet követően ellenfelünk előtt is adódtak helyzetek, ám kapusunk vagy védőink mindig jó helyen voltak. A 32. percben jobb oldalon vezettünk támadást: Ódor tekert a kapu elé, amire Zimonyi fejjel érkezett, azonban Hársfalvi bravúrral szögletre ütötte a labdát. Még az első félidő végén Cipf a bal oldalon vezette a labdát az alapvonalig, középre gurított volna, ám a gyirmóti védőkben elakadt a játékszer.

A szünetben három helyen változtattunk: Litauszki, Farkas és Bakti hagyták el a pályát, helyettük Rab, Papp és Girsik érkeztek a folytatásra. A vendégek ötöt cseréltek: Major, Jova B., Kicsun, Medgyes és Pethő helyett Polgár, Helembai, Takács, Soltész és Adamcsek léptek pályára.

Az 58. percben Hidi M lövését blokkolták a védők, majd a kipattanót Rab lőtte kapura, lövését viszont a gyirmótiak kapusa felszedte. Két perccel később Girsik passza után Cipf lőtt kapura, azonban a hosszúba tartó lövését Hársfalvi hárította. A 63. percben újabb cserét eszközöltünk: Jova és Zimonyi helyett Molnár és Ihrig-F. lépett pályára, néhány perccel később pedig Girsik helyett Puskás érkezett a hátralévő időre. A 73. percben megszereztük a vezetést: Sztojka bal oldalról végzett el szögletet, a röviden Szalai érkezett, aki a hosszú sarokba csúsztatta a labdát (1-0)! 

A 77. percben Hidi M volt szabálytalan a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Soltész állt, aki a jobb sarokba lőtt, ezzel egyenlített a Gyirmót (1-1). Tíz perccel a lefújás előtt megszerezhettük volna a vezető találatot: Cipf cselezett a tizenhatoson belül, majd 11 méterről kapura lőtt, a labda azonban egy védőn megpattanva a felső lécre vágódott. A hosszabbításban Sztojka szabadrúgást végezhetett el, a rövid sarkot vette célba, ám Hársfalvi védeni tudott, így maradt az 1-1-es végeredmény. Ezen a délutánon egy rendkívül fiatal, 21,8 átlagéletkorú Vasas lépett pályára a Gyirmót ellen, keretben nyolc saját nevelésű játékossal.

A második mérkőzésről is készült részletes szöveges tudósítás, ami IDE kattintva olvasható.

Vezetőedzőnk, Desits Szilárd összegezte a mai dupla programot:

- Az első mérkőzésen végig nagyon jó mentalitással és szervezetten, a találkozó túlnyomó részében jó játékkal, ilyen arányban is megérdemelten vertük meg a Somorja együttesét. Egy szlovák másodosztályú csapattal játszottunk, rájuk tudtuk erőltetni az akaratunkat, így fölényes eredménnyel zártuk a meccset. Gratulálok a játékosoknak, elégedett vagyok velük. A második mérkőzésen ismét szerettünk volna mindenkinek játéklehetőséget adni, ami sikerült is. Az eredmény tekintetében igazságos a döntetlen. Csapatszintem nem voltam maximálisan elégedett a játékkal, de ez érthető, hiszen nem egy összeszokott összeállításról beszélünk, viszont egyénileg több játékos is jó teljesítményt nyújtott.

Folytatás július 15-én: szombaton 10 órától második csapatunk a Gödöllői SK vendégeként, a Szűcs Lajos Sportcentrumban lép pályára. Köszönjük, hogy szurkolóink a helyszínről buzdították csapatunkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!